35 lines
1.2 KiB
Markdown
35 lines
1.2 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Jarní nádivka"
|
||
|
date = 2019-07-22
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["hlavní chod"]
|
||
|
tagy = ["drůbež", "kuře", "pečené", "kuřecí prsa", "f.o.o.d", "snadné"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "40"
|
||
|
source = "Časopis F.O.O.D."
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Toastový chléb | 10 plátků
|
||
|
Slanina | 100g
|
||
|
Bylinky mix | 1 svazek
|
||
|
Řapíkatý celer | 3 stonky
|
||
|
Smetana na vaření | 100 ml
|
||
|
Kuřecí prsa | 4 ks
|
||
|
Máslo | 100 g
|
||
|
|
||
|
1. Plátky chleba a slaninu krájíme na kostičky.
|
||
|
1. Řapíkatý celer na půlkolečka. Pokud někdo náme rád, může nahradit čerstvým špenátem, který nakrájí na menší kousky.
|
||
|
1. Bylinky, které dobře poslouží mohou být třeba petržel, pažitka, libeček atd. Nakrájíme na drobno.
|
||
|
1. Vše dáme do mísy, přilijeme smetanu, vejce, sůl, pepř a řádně promícháme. Dáme stranou, aby chléb nasákl tekutiny.
|
||
|
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
|
||
|
1. Mezitím si kuřecí omyjeme, očistíme a nařízneme horizontálně tak, abychom vytvořili kapsu pro nádivku.
|
||
|
1. Máslo si rozpustíme a vylijeme jím pekáček.
|
||
|
1. Do kuřecích kapes vložíme nádivku, vložíme do pekáčku a zbylou nádivku rozložíme okolo.
|
||
|
1. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
|