receptty.org/content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/index.md

50 lines
1.6 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2022-08-19 18:33:54 +02:00
+++
title = "Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou"
date = 2022-07-03
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["dezerty"]
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "2-3"
time = "15"
source = "ColorsOfLowCarb.cz"
+++
Jahodová omáčka ||
-|-
Jahody | 400 g
Smetana ke šlehání | 50-150 ml
Xylitol či jiné sladidlo | dle potřeby
Knedlíčky ||
-|-
Tvaroh tučný, vanička | 250g
Vejce |2 ks
Smetana ke šlehání | 30 g
Kokosová mouka | 100 g
Psyllium, mleté | 10 g
Sůl | 1 špetka
### Jahodová omáčka
1. Jahody omyjeme, zbyvíme slupek a rozkrájíme na poloviny.
1. Vložíme je do stolního mixéru a rozmixujeme. Pokud chceme větší kousky jahod, můžeme hrst jahod přidat až na konec k rozmixovaným jahodám a jen párkrát zapnout a necháme je rozřezat na větší kousky.
### Knedlíčky
1. Dáme si vařit vodu na knedlíky do velkého hrnce.
1. V míse spolu vyšleháme tvaroh, vejce a smetanu.
1. V menší misce promícháme kokosovou mouku s psylliem.
1. Suchou směs vešleháme do tekuté směsi.
1. Propracujeme rukama a tvoříme knedlíčky. Oddělujeme z těsta asi po 30 g a tvoříme kuličky, které řádně uzavřeme a zakulatíme. Vznikne asi 15 knedlíčků.
1. Knedlíčky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Když vyplavou, jsou hotové.
### Tipy
- Pokud chceme, můžeme omáčku rozmačka šťouchadlem.
- Jahody také nemusíme mixovat, ale můžeme je použít jako náplň do kneldíčků - těsto obalíme okolo jahody a pevně a poctivě uzavřeme všechny dírky v knedlíčku. Vyjde nám 8-10 knedlíků. Vaříme taktéž 3 minuty.