36 lines
2.2 KiB
Markdown
36 lines
2.2 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Indický naan"
|
||
|
date = 2021-08-23
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pečivo", "přílohy"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "8 ks"
|
||
|
time = "30"
|
||
|
source = "DietDoctor.com"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Máslo, rozpuštěné | 50 g
|
||
|
Česnek | 2 stroužky
|
||
|
Kokosová mouka | 75 g + na podsypání
|
||
|
Psyllium | 2 lžíce
|
||
|
Cibule sušená, mletá | 1/2 lžičky
|
||
|
Prášek do pečiva, bezfosfátový | 1/2 lžičky
|
||
|
Sůl | 1 lžička
|
||
|
Kokosový olej, rozpuštěný | 80 ml
|
||
|
Voda, vroucí | 435-450 ml
|
||
|
|
||
|
1. Máslo vložíme do menší misky. Česnek oloupeme a prolisujeme k máslu. Takto dáme stranou a necháme uležet.
|
||
|
1. V míse si smícháme kokosovou mouku, psyllium, cibuli a prášek do pečiva. Promícháme vařečkou.
|
||
|
1. K sypké směsi přilijeme kokosový olej a 400 ml vody. Poctivě směs promícháme a dle potřeby můžeme přidat buď vodu, pokud směs bude příliš moučná, nebo kokosovou mouku, pokud směs bude příliš tekutá. Je možné, že připravenou vodu nespotřebujeme všechnu.
|
||
|
1. Necháme 3 minuty odležet. Mezitím si připravíme teflonovou pánev (mě se osvědčila pánev na palačinky). Můžeme do ní dát pár kapek kokosového oleje. Já hio potřebovala jen zezačátku, poté již ne.
|
||
|
1. Vál si posypeme trochou kokosové moky a vyndáme si na něj těsto. Několikrát ho prohněteme, aby bylo hezky kompaktní. rozdělíme ho na osm kousků a z každého uděláme kuličky.
|
||
|
1. Vezmeme si jednu kuličkou a válečkem ji rozválíme na co nejtenčí placku. Nesmí se začít trhat a nesmí být ani moc tlustá. Pokud by se placky při vyvalování příliš lepily, tak pod ní i na ní můžeme dát pečící papír nebo potravinovou fólii a mělo by to jít lépe. Vyválenou placku položíme strannou a takto postupujeme i s ostatními.
|
||
|
1. Rozehřejeme si pánev a placky na ní opékáme. Když je již ze spodní strany nahnědlá, tak ji otočíme. Placky můžeme takto očotit víckrát, aby byly pěkně opečené z obou stran. Při opékání stojíme u sporáku a plochou stranou obracečky přitlačujeme placky, aby se nenafukovaly.
|
||
|
1. Podáváme jako přílohu k indickým pokrmům.
|