receptty.org/content/zapadoafricka-dusena-cizrna-s-rajcaty/index.md

36 lines
1.2 KiB
Markdown
Raw Permalink Normal View History

2022-10-15 22:48:49 +02:00
+++
title = "Západoafrická dušená cizrna s rajčaty"
date = 2022-10-15
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = "časopis Gurmet"
+++
Ingredience ||
-|-
Cibule | 1 ks
Česnek | 6 stroužků
Červená paprika | 1 ks
Cizrna, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml)
Rostlinný olej | 2 lžíce
Rajčata krájená, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml)
Rajčatová passata | 150 g
Chilli omáčka | 2 lžíce
Arašídové máslo | 2 lžíce
Kokosové mléko | 200 ml
Sůl |
1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a papriku na kostičky. Cizrnu scedíme, propláchneme a dáme stranou okapat.
1. V hrnci nebo velké hlubové pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
1. Poté přidáme papriku a krátce ji opečeme.
1. Přilijeme rajčata, passatu, chilli omáčku (dávkujeme dle své chutě), arašídové máslo, kokosové mléko a cizrnu.
1. Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme asi 20 minut, aby se chutě propojili a omáčka trochu zhoustla.
1. Jako přílohu můžeme zvolit rýži, pitu či quinou. Nebo pokrm můžeme podávat jako přílohu k masu.