receptty.org/content/indicky-naan-z-mozzarelly-low-carb/index.md

45 lines
1.6 KiB
Markdown
Raw Permalink Normal View History

2022-02-11 11:43:37 +01:00
+++
title = "Indický naan z mozzarelly (Low Carb)"
2022-04-12 12:00:55 +02:00
date = 2022-01-11
2022-02-11 11:43:37 +01:00
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pečivo"]
tagy = ["bezlepkové", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "2 placky"
time = "30"
source = "Step Away From the Carbs.com"
+++
Placky ||
-|-
Mozzarella, strouhaná | 1 hrnek (110 g)
Krémový sýr | 1 lžíce (50 g)
Mandlová mouka | 1 hrnek (100 g)
Česnek, śušený mletý | 1/4 lžičky
Cibule, sušená mletá | 1/4 lžičky
Pepř, čerstvě mletý | 1 špetka
Vejce | 1 ks
Na potření ||
-|-
Máslo, rozpuštěné | 1 lžíce
Koriandr | 1 lžička
1. Troubu si předehřejeme na 175°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
1. Mozzarellu a čerstvý sýr vložíme do misky a promícháme.
1. Misku dáme asi na 1,5 minuty do mikrovlnky. Každých 30 vteřin promícháme.
1. Do sýrové směsi přidáme mouku, sušený česnek a cibuli, čerstvě mletý pepř a vejce. Rukama vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby nám teplý sýr nestihl příliš vychladnout.
1. Z koule těsta uděláme dvě menší koule. Vyválíme z nich tenké placky. Pohlídáme si, aby byly stejně tenké.
1. Placky položíme na připravený plech a vložíme do trouby na 10-12 minut.
1. Mezitím si v mističce smícháme máslo s koriandrem. Touto směsí potřeme ještě teplé placky ihned po vyndání z trouby.
### Tipy
- Krémový sýr jsem použila "Svěží sýr" od značky Prezident. Fungovat ale bude jakýkoli "Cream Cheese".
- K máslu je možné přidat i prolisovaný stroužek česneku.
-