Bramborové noky s kuřecím masem

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2021-02-09 22:20:26 +01:00
parent b4a694b498
commit fd8790ea5f

View File

@ -0,0 +1,43 @@
+++
title = "Noky s kuřetem v rajčatové omáčce"
date = 2021-02-09
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["", "", ""]
[extra]
portions = ""
time = ""
source = "MaminčinyRecepty.cz"
+++
<!-- Tagy: alkohol, bezlaktózové, bezlepkové, drůbež, hrnkové, levné, omáčka, pečené, ryby, rychlé, salát, snadné, vegetarian, vepřové, z jednoho hrnce -->
Ingredience ||
-|-
Cibule | 1 ks
Kuřecí stehenní řízky | 500 g
Česnek | 2-3 stroužky
Olivový olej | 4 lžíce
Čerstvě mletý pepř |
Sůl |
Krájená rajčata | 1 plechovka
Oregano | 1 lžička
Smetana na vaření | 180-200 g
Bramborové noky | 500 g
1. Cibuli pokrájíma nadrobno
1. Maso si omyjeme a pokrájíme na kostky.
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm ciobulku.
1. Po chvíli přidáme maso a opepříme. Necháme zatáhnout ze všech stran a osolíme.
1. Až bude směs opečená dozlatova, přidáme česnek a chvilku necháme osmahnout.
1. Přilijeme celý obsah plechovky rajčat.
1. Je potřeba přilít ještě trochu vody (necelou půlkou plechovky od rajčat).
1. Přisypeme oregano a pod pokličkou dusíme 5 minut.
1. Přilijeme smetanu, promícháme, přivedeme k varu a přisypeme noky.
1. Vaříme dalších pět minut.