forked from em/receptty.org
Mangový cheesecake
This commit is contained in:
parent
78f698f75c
commit
fd69b0cbad
BIN
content/mangovy-cheesecake/img.jpg
Executable file
BIN
content/mangovy-cheesecake/img.jpg
Executable file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 76 KiB |
62
content/mangovy-cheesecake/index.md
Normal file
62
content/mangovy-cheesecake/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,62 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Mangový cheesecake"
|
||||||
|
date = 2020-04-01
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["dezerty"]
|
||||||
|
tagy = ["snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "8"
|
||||||
|
time = "100"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Korpus ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Máslové sušenky | 140 g
|
||||||
|
Máslo | 80 g
|
||||||
|
Mléko | 2 lžíce
|
||||||
|
|
||||||
|
Krém ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Žloutek | 2 ks
|
||||||
|
Cukr | 50 g
|
||||||
|
Sůl | 1 špetka
|
||||||
|
Mléko | 200 ml
|
||||||
|
Kukuřičný škrob | 20 g
|
||||||
|
Cream cheese | 300 g
|
||||||
|
Želatina | 5-6 plátků
|
||||||
|
|
||||||
|
Mangové želé ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Silná žlutá želatina | 1 balíček
|
||||||
|
Vlažná voda | 200 ml
|
||||||
|
Mango | 1 ks
|
||||||
|
Citronová šťáva | 1 lžička
|
||||||
|
|
||||||
|
### Korpus
|
||||||
|
1. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem.
|
||||||
|
1. Máslo vložíme do misky a rozehřejeme v mikrovlnce. Přidáme k němu mléko.
|
||||||
|
1. Máslové sušenky nadrtíme, vsypeme k máslu a promícháme.
|
||||||
|
1. Směsí dno formy, lžící pořádně stlačíme a vložíme do ledničky na 30 minut.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Krém
|
||||||
|
1. Želatinu si nabobtnáme dle návodu na obalu.
|
||||||
|
1. Žloutky vyšleháme s cukrem a solí.
|
||||||
|
1. Přidáme mléko, škrob a rozmícháme.
|
||||||
|
1. Vložíme na 3 minuty do mikrovlny (na 500W).
|
||||||
|
1. Přidáme cream cheese a nabobtnalou želatinu. Rozmícháme do hladkého krému a nalijeme do vychlazeného korpusu. Ópět vložíme do lednice na 30 minut.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Mangová želatina
|
||||||
|
1. Želatinu smícháme s vlažnou vodou a necháme chvilku nabobtnat.
|
||||||
|
1. Mezitím si mango zbavíme slupky a pecky. Rozmixujeme na hladké pyré. Dle potřeby můžeme přidat trošku vody.
|
||||||
|
1. Mangové pyré smícháme s citronovou šťávou a nabobtnalou želatinou.
|
||||||
|
1. Vše za stálého míchání zahřejeme na plotně. Těsně před tím, než se začne směs vařit, odstavíme z plotny. Necháme lehce vychladnout a nalijeme na studený cheesecake.
|
||||||
|
1. Vložíme do lednice chvíli odležet. Až bude želatina úplně ztuhlá, můžeme podávat.
|
||||||
|
1.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
|
- Mango lze použít i naložené z plechovky. Bude ale třeba ho nechat okapat.
|
||||||
|
- Taktéž lze použít i jiné ovoce. Dle chuti či výběru ve spíži.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user