forked from em/receptty.org
Dva recepty a oprava překlepu v samplu
This commit is contained in:
parent
c1f5c193f7
commit
ed93a22e23
64
content/kerala-kureci-kari/index.md
Normal file
64
content/kerala-kureci-kari/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,64 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Keralské kuřecí kari s kokosovým mlékem"
|
||||||
|
date = 2022-01-18
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["maso"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4-5"
|
||||||
|
time = "60"
|
||||||
|
source = "A Little Bit of Spice.com"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Maso ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Kuřecí prsa | 1 kg
|
||||||
|
|
||||||
|
Marináda ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Chilli, mleté | 2 lžičky
|
||||||
|
Kurkuma | 1 lžička
|
||||||
|
Sůl | 1,5 lžičky
|
||||||
|
|
||||||
|
Koření do omáčky ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Chilli, mleté | 1,5 lžičky
|
||||||
|
Koriandr, mletý | 2 lžíce
|
||||||
|
Fenykl, mletý | 2 lžičky
|
||||||
|
Garam Masala | 1,5 lžičky
|
||||||
|
|
||||||
|
Omáčka ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Cibule, červená | 4 ks
|
||||||
|
Chilli paprička, zelené | 1 ks
|
||||||
|
Zázvor | 5 cm
|
||||||
|
Rajče | 4 ks
|
||||||
|
Koriandr, listy | 2 lžíce
|
||||||
|
Olej, kokosový / olivový |
|
||||||
|
Kari listy | 3 ks
|
||||||
|
Česneková pasta | 1,5 lžíce
|
||||||
|
Kokosové mléko, husté | 400 g
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
|
||||||
|
### Maso
|
||||||
|
1. Kuře omyjeme, osušíme, očistíme a pokrájíme na kostky. Dáme ho do mísy.
|
||||||
|
1. Zasypeme kořením na marinádu, promícháme a necháme 30 minut uležet.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Omáčka
|
||||||
|
1. Mezitím si smícháme v mističce koření na omáčku.
|
||||||
|
1. Cibuli oloupeme a spolu s chilli papričkou nakrájíme na menší kostičky.
|
||||||
|
1. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno.
|
||||||
|
1. Rajče omyjeme a nakrájíme na kostičky.
|
||||||
|
1. Listy koriandru pokrájíme na jemno.
|
||||||
|
1. Ve větším hrnci nebo pánvi si rozehřejeme asi 3 lžíce oleje. Osmahneme na něm cibuli a kari listy.
|
||||||
|
1. Když je cibule lehce průhledná přidáme zázvor a česnekovou pastu. Necháme rozvonět.
|
||||||
|
1. Přisypeme připravenou směs koření a vše několik minut smažíme. Pokud by se začala směs přichytávat ke dnu, tak podlijeme ještě trochu olejem.
|
||||||
|
1. Přisypeme rajčata a za občasného mícháme necháme asi 8 minut povařit. Můžeme ochutnat a kdyžtak přisypat trochu soli.
|
||||||
|
1. Vsypeme marinovaná kuřecí prsa, promícháme a přikryjeme. Vaříme na slabý aý střední plamen tak dlouho, dokud kuře nepustí vodu. Poté zesílíme na střední plamen.
|
||||||
|
1. Pokličku odložíme a necháme omáčku trochu vyvařit, aby zhoustla. Nesmíme to však přehnat a nechat odpařit příliš mnoho vody.
|
||||||
|
1. Přilijeme kokosové mléko a vsypeme listy koriandru. Přivedeme k varu a ještě chvíli necháme povařit.
|
||||||
|
1. Podáváme s ryží, indickými plackami či jakoukoli jinou indickou přílohou. Výborná je k tomu raita, která zjemní pálivost omáčky.
|
27
content/pomazanka-z-uzeneho-lososa-a-zerve/index.md
Normal file
27
content/pomazanka-z-uzeneho-lososa-a-zerve/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,27 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Pomazánka z uzeného lososa a žervé"
|
||||||
|
date = 2022-01-18
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "ryby", "rychlé", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4"
|
||||||
|
time = "10"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Losos uzený, kousky | 100 g
|
||||||
|
Žervé | 150 g
|
||||||
|
Kopr, pokrájený | 3 lžíce
|
||||||
|
Citronová šťáva |
|
||||||
|
Pepř, čerstvě mletý |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Kousky lososa pokrájíme nadrobno a nasypeme je do mísy.
|
||||||
|
1. Přidáme žervé, kopr, trochu citronové šťávy.
|
||||||
|
1. Promícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Losos i žervé jsou slané, takže není potřeba dosolovat.
|
||||||
|
1. Před podáváním můžeme nechat chvíli uležet v lednici.
|
@ -14,7 +14,7 @@ time = ""
|
|||||||
source = ""
|
source = ""
|
||||||
+++
|
+++
|
||||||
<!-- Kategorie: polévky, maso, těstoviny a rýže, zelenina, pečivo, přílohy, pomazánky, dezerty, nápoje, ostatní -->
|
<!-- Kategorie: polévky, maso, těstoviny a rýže, zelenina, pečivo, přílohy, pomazánky, dezerty, nápoje, ostatní -->
|
||||||
<!-- Tagy: alkohol, bezlaktózové, bezlepkové, drůbež, hrnkové, indicka kuchyně, keto, levné, low carb, omáčka, pečené, ryby, rychlé, salát, snadné, vegetarian, vepřové, z jednoho hrnce -->
|
<!-- Tagy: alkohol, bezlaktózové, bezlepkové, drůbež, hrnkové, indická kuchyně, keto, levné, low carb, omáčka, pečené, ryby, rychlé, salát, snadné, vegetarian, vepřové, z jednoho hrnce -->
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
Ingredience ||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user