forked from em/receptty.org
Pomazánka, Smetanová hlíva, žemlovka
This commit is contained in:
34
content/pomazanka-z-ricotty-a-susenych-rajcat/index.md
Normal file
34
content/pomazanka-z-ricotty-a-susenych-rajcat/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,34 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Pomazánka z ricotty a sušených rajčat"
|
||||
date = 2025-02-10
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "6"
|
||||
time = "15"
|
||||
source = ""
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Ricotta | 200 g
|
||||
Sušená rajčata, v oleji | 4 ks
|
||||
Lučina | 100 g
|
||||
Pepř, čerstvý |
|
||||
Bazalka, čerstvá | 6 listů
|
||||
Jogurt | dle potřeby
|
||||
|
||||
1. Všechny ingredience vložíme do sekáčku a rozmixujeme na hlakdou pastu. Dochutíme dle potřeby pepřem, případně můžeme i pár kapek citronové šťávy. Nemělo by ale být potřeba solit, protože rajčata jsou slaná dost. V případě potřeby pomazánku trochu zředíme jogurtem.
|
||||
1. Nejlépe si pomazánku vychutnáme na čerstvém pečivu nebo ji můžeme udělat tekutější a použít jako dip k masu nebo k čerstvé zelenině.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Ricottu doporučuji čerstvou, já kupuji například z trhu nebo třeba z Gran Moravie. Je mnohem chutnější než klasická ze supermaketů. Je sice trochu dražší, ve chvíli, kdy jídlo tepelně nezpracováváme, tak se to chuťově vyplatí.
|
||||
- Pokud nemáme sekáček, sušená rajčata a bazalku pokrájíme na jemno a vše společně vymícháme v hladkou pomazánku třeba pomocí vidličky.
|
||||
-
|
Reference in New Issue
Block a user