forked from em/receptty.org
		
	Přidány tipy, upraven postup
This commit is contained in:
		@@ -4,7 +4,7 @@ date = 2020-01-30
 | 
				
			|||||||
author = "Terezka"
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
[taxonomies]
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
kategorie = ["přílohy", "maso", "zelenina"]
 | 
					kategorie = ["ostatní"]
 | 
				
			||||||
tagy = ["bezlepkové", "snadné", "rychlé"]
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "snadné", "rychlé"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
[extra]
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
@@ -14,18 +14,24 @@ time = "150"
 | 
				
			|||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
Ingredience ||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
-|-
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
Uvařená vejce | 6 ks
 | 
					Moravanka | 1 sklenice
 | 
				
			||||||
Cibule | 1 ks
 | 
					Cibule | 1 ks
 | 
				
			||||||
Měkký šunkový salám | 200 g
 | 
					Měkký šunkový salám | 200 g
 | 
				
			||||||
Moravanka | 1 sklenice
 | 
					Uvařená vejce | 6 ks
 | 
				
			||||||
Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček
 | 
					Majonéza | 150 g 
 | 
				
			||||||
Majonéza | 250 g 
 | 
					 | 
				
			||||||
Bujon | 1 kostka
 | 
					Bujon | 1 kostka
 | 
				
			||||||
 | 
					Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 150 ml.
 | 
					1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 150 ml.
 | 
				
			||||||
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky.
 | 
					1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i šunkáček a vejce.
 | 
				
			||||||
1. Šunkáček také nakrájíme na drobné kostičky.
 | 
					 | 
				
			||||||
1. Pokrájíme i scezenou zeleninu na malé kousky.
 | 
					1. Pokrájíme i scezenou zeleninu na malé kousky.
 | 
				
			||||||
1. Všechny pokrájené suroviny vsypeme do velké mísy, přidáme majonézu a pořádně promícháme.
 | 
					1. Všechny pokrájené suroviny vsypeme do velké mísy, přidáme majonézu a pořádně promícháme.
 | 
				
			||||||
1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
 | 
					1. Připravíme di formu - vhodná je například forma srnční hřbet. Můžeme ho vyložit potravinovou fólií, ať máme jistotu, že tlačenka půjde dobře vyklepnout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Za stálého míchání přisypeme balíček želatiny - většinou není potřeba povařit, v opačném případě postupujeme dle návodu na obalu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
 | 
				
			||||||
1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
 | 
					1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vyklepneme na podlouhlý tác, krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Zbytek vajíčkové tlačenky uchováváme v chladu.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					- Cibuli můžeme zvolit jakoukoli - bílou, červenou, jarní nebo třeba šalotku.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud máme sýr, můžeme ho přidat nakrájený na kostičky.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user