forked from em/receptty.org
		
	Coleslav se smetanou
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										38
									
								
								content/coleslaw-se-smetanou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										38
									
								
								content/coleslaw-se-smetanou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,38 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Coleslaw se smetanou"
 | 
			
		||||
date = 2020-04-02
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "6"
 | 
			
		||||
time = "90"
 | 
			
		||||
source = "iGurmet"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Zelí bílé | 1 menší hlávka
 | 
			
		||||
Mrkev | 1 větší kus
 | 
			
		||||
Celer | 1/4 kusu
 | 
			
		||||
Cibule | 1 menší kus
 | 
			
		||||
Smetana ke šlehání | 100 ml
 | 
			
		||||
Majonéza | 200 g
 | 
			
		||||
Cukr | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Ocet | 1 lžička
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky a vložíme do mísy.
 | 
			
		||||
1. Posypeme zhruba 1 lžící soli, rukama pořádně promícháme a necháme zhřehnout.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si očistíme a nahrubo nastouháme mrkev. Celer očistíme a nastouháme najemno.
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
 | 
			
		||||
1. Tekutinu, kterou zelí pustí, slejeme.
 | 
			
		||||
1. K zelí přisypeme nakrájenou zeleninu a zamícháme.
 | 
			
		||||
1. V menší misce si našleháme smetanu. Ne uplně to tuhé pěny, něco na půl cesty.
 | 
			
		||||
1. Přidáme majonézu, cukr, promícháme a nalijeme do salátu.
 | 
			
		||||
1. Salát dochutíme solí, pepřem a octem. V případě potřeby můžeme přidat ještš cukr.
 | 
			
		||||
1. Necháme odležet v lednici minimálně hodinu (nebo i přes noc). Poté opět promícháme a můžeme podávat. Pokrm se hodí jako příloha k masu nebo jen tak s chlebem k večeři.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user