Ikonka chilli pro recepty s tagem "pikantní"

This commit is contained in:
Emil Miler
2021-03-14 16:32:37 +01:00
parent edf9ca29f4
commit b7c7def1b6
13 changed files with 41 additions and 25 deletions

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pomazánky"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "6"
@ -40,4 +40,4 @@ Pečivo |
### Tipy
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít.
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "rychlé", "snadné", "bezlepkové", "bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -50,4 +50,4 @@ Sušená majoránka | 1/2 lžičky
### Tipy
- Pokud máme fazole čerstvé, přidáme je do hrnce společně s masem, aby se stihli uvařit.
- Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.
- Fazole můžeme mít jen červené, nicméně pokud je barevně nakombinujeme s jiným drčuhem, bude jíslo hezky pestré, např. červené a bílé.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -42,4 +42,4 @@ Smetana ke šlehání | 250 g
1. Přidáme zbylé máslo a zamícháme.
1. Zalijeme rajčatovým passatem a smetanou a chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "5"
@ -32,4 +32,4 @@ Garam Masala | 2 lžičky
1. Po chvíli zalijeme rajčatovým pyré, přisypeme kurkumu, chilli, sůl. Necháme 5 minut osmahnout.
1. Poté přisypeme zpět kuřecí maso, zalijeme kokosovým mlékem a na mírném ohni za občasného míchání necháme 10-15 minut pobublávat.
1. Nakonec přisypeme koření garam masala a dochutíme dle potřeby solí či chilli.
1. Podáváme například s rýží nebo indickými plackami. Pro zjemnění můžeme podávat s mističkou jogurtu či zakysané smetany.
1. Podáváme například s rýží nebo indickými plackami. Pro zjemnění můžeme podávat s mističkou jogurtu či zakysané smetany.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -46,4 +46,4 @@ Pepř |
1. Přisypeme kuřecí kostky a promícháme.
1. Takto necháme chvíli vařit na středním plameni. Zhruba 10-15 minut by mělo stačit, aby omáčka trochu zhoustla.
1. Vypneme sporák, hrnec odstavíme, ochutnáme a dle chuti můžeme přidat další koření (sůl, pepř, chilli, ...).
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -40,4 +40,4 @@ Pepř |
### Tipy
- Darált Czípös Paprika je pasta z pálivých paprik zavařených skleničce. Pasta je celkem slaná a velmi pálivá, proto s ní opatrně. Pokud nemáme, můžeme nahradit rajčatovým protlakem, solí a chilli.
- Pokud chceme, můžeme polévku zahustit: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme 1-2 lžičky mouky a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu naléváme do hrnce a mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.
- Pokud chceme, můžeme polévku zahustit: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme 1-2 lžičky mouky a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu naléváme do hrnce a mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["přílohy"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "4"
@ -32,4 +32,4 @@ Limetková šťáva | 2 lžíce
### Tipy
- Dle chuti můžeme přidat i špetku koření na Taco nebo sušený česnek.
- Pokud nemáme rajčata loupaná celá, ale pouze krájená, je možné je také využít. Poté by však mohla být salsa vodovější, než bychom chtěli. Můžeme salsu tedy zahřát v rendlíčku a přidat trochu vody, ve které je rozmíchaná trocha solamylu. Chvilku povaříme a můžeme servírovat teplé nebo počkat, až salsa vychladne.
- Pokud nemáme rajčata loupaná celá, ale pouze krájená, je možné je také využít. Poté by však mohla být salsa vodovější, než bychom chtěli. Můžeme salsu tedy zahřát v rendlíčku a přidat trochu vody, ve které je rozmíchaná trocha solamylu. Chvilku povaříme a můžeme servírovat teplé nebo počkat, až salsa vychladne.

View File

@ -5,7 +5,7 @@ author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["polévky"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
@ -44,4 +44,4 @@ Zakysaná smetana | 1 kelímek
### Tipy
- Do polévky se hodí i kuřecí maso. Například pokud nám zbylo zpracované maso ze včerejšího oběda, stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.
- Do polévky se hodí i kuřecí maso. Například pokud nám zbylo zpracované maso ze včerejšího oběda, stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.

View File

Before

Width:  |  Height:  |  Size: 143 KiB

After

Width:  |  Height:  |  Size: 143 KiB

View File

@ -1,11 +1,11 @@
+++
title = "Kořeněné zeleninové byriani"
title = "Zeleninové byriani"
date = 2020-07-05
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4-6"
@ -52,9 +52,3 @@ Mletý hřebíček | 1/4 lžičky
1. Za občasného míchání vaříme 15-20 minut. Rýže i zelenina musí být měkká.
1. Můžeme podávat se zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti, pokud by někdo potřeboval.
### Tipy
-
-
-