forked from em/receptty.org
		
	Přidání nových receptů
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										57
									
								
								content/lasagne/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										57
									
								
								content/lasagne/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,57 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Lasagne"
 | 
			
		||||
date = 2021-01-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["těstoviny", "maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pečené"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4-5"
 | 
			
		||||
time = "90"
 | 
			
		||||
source = ""
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Masová směs ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Cibule | 1 kus
 | 
			
		||||
Mrkev | 2 menší kusy
 | 
			
		||||
Řapíkatý celer | 1 stonek
 | 
			
		||||
Olivový olej | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
			
		||||
Rozmarýn | 1 snítek (nebo špetka sušeného)
 | 
			
		||||
Červené víno suché | 200 ml
 | 
			
		||||
Rajčata krájená | 1 plechovka
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Bešamel ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Máslo | 40 g
 | 
			
		||||
Mladká mouka | 40 g
 | 
			
		||||
Mléko | 700 ml 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Další ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Parmezán | 100 g
 | 
			
		||||
Těstoviny lasagne | 1 balení
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Příprava masové směsi
 | 
			
		||||
1. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky.
 | 
			
		||||
1. Rozehřejeme si pánev s olejem a připravenou zeleninu na ní restujeme dozlatova asi 15 minut.
 | 
			
		||||
1. Přidáme rozmarýn a prolisovaný česnek. Orestujeme 2 minuty. 
 | 
			
		||||
1. Přidáme mleté maso a vaříme, dokud se nevyvaří všechna šťáva.
 | 
			
		||||
1. Poté podlijeme vínem a opět necháme vařit.
 | 
			
		||||
1. Po vyvaření víno přilijeme obsah plechovky s rajčaty, vývar a vaříme dál.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Příprava bešamelu
 | 
			
		||||
1. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a metličkou mícháme. 
 | 
			
		||||
1. Za stálého míchání necháme jíšku osmahnout.
 | 
			
		||||
1. Až bude nahnědlá začneme přilévat mléko. Vždycky trochu mléka, vmíchat metličkou a až bude vše spojené v krém přilévame další část mléka. Takto postupujeme s celým mlékem.
 | 
			
		||||
1. Osolíme, lehce opepříme, můžeme nastrouhat trochu muškátového oříšku.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Skládání Lasagní
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
 | 
			
		||||
1. Připravíme si zapékací misku. Na její dno dáme trochu masové omáčky. Pak vrstvíme následovně: těstovina, masová směs, bešamel. Opakujeme, na vrchu musí být bešamel.
 | 
			
		||||
1. Posypeme parmezánem.
 | 
			
		||||
1. Pečeme na 25 minut.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user