forked from em/receptty.org
Nové recepty
This commit is contained in:
36
content/ovocna-presnidavka/index.md
Normal file
36
content/ovocna-presnidavka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,36 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Ovocná přesnídávka"
|
||||
date = 2021-04-03
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["dezerty"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "8-10 skleniček"
|
||||
time = "40"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Ovoce | 2500 g
|
||||
Voda | 120 ml
|
||||
Citronová šťáva | z 1/2 citronu
|
||||
Cukr | 1 lžiščka
|
||||
Vanilkový puding | 2 sáčky
|
||||
|
||||
1. Připravíme si sterilizované skleničky.
|
||||
1. Ovoce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pokud bude ovoce příliš tvrdé, necháme ještě chvíli povařit.
|
||||
1. Rozmixujeme ručním mixérem.
|
||||
1. V troše vody si rozmícháme cukr a pudinky. Vlijeme do hrnce a rozmícháme.
|
||||
1. Povaříme 2 minuty.
|
||||
1. Rozdělíme do sterilizovaných skleniček.
|
||||
1. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Přesnídávky by měly vydržet ve spíži asi měsíc, ale pro jistotu je můžeme skladovat i v lednici a prodloužit tím jejich trvanlivost. Vyplatí se ve chvíli, kdy se víčko špatě chytne a nedoléhá.
|
||||
- Skleničky s vypouklým víčkem spotřebujte jako první. Víčko špatně dolehlo a jsou náchylnější k tomu, aby se dříve zkazily.
|
Reference in New Issue
Block a user