forked from em/receptty.org
Oprava překlepů a gramatiky
This commit is contained in:
parent
fe1b9afca1
commit
2f9a96bd00
@ -8,7 +8,7 @@ kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
portions = "3"
|
||||
time = "230"
|
||||
source = "TopRecepty.cz"
|
||||
+++
|
||||
@ -25,15 +25,15 @@ Rajský protlak malý | 1 ks
|
||||
Černý pepř |
|
||||
Sůl |
|
||||
Majoránka | 1 lžíce
|
||||
Voda na podlévání |
|
||||
Voda | 200 ml
|
||||
Cibule na ozdobu |
|
||||
|
||||
1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli na malé kostičky. Česnek si prolisujeme do mističky.
|
||||
1. Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibulku. BUde trvat zhruba 15 minut.
|
||||
1. Přisypeme mletou papriku a dobře promícháme. Následně postupujeme rychle, by paprika nezhořkla.
|
||||
1. Prysypeme maso a ze všech stran ho opečeme. Často promícháváme (bude se lehce prychytávat ke dnu, ale to je v pořádku - nesmí se připalovat).
|
||||
1. Opečené maso osolíme (asi 10 špetek) a opepříme. Přidáme prolak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody.
|
||||
1. Přisypeme kmín, čensek, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme na nejnižší plamen asi 90 minut. Pokud by se připalovalo, můžeme přilít trochu vody (po malém množství a nesmíme to přehnat).
|
||||
1. Pokud je maso měkké přidáme majoránku (rozemnutou v dlaních) a ještě 10 minut povaříme.
|
||||
1. Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibulku. Bude to trvat zhruba 15 minut.
|
||||
1. Přisypeme mletou papriku a dobře promícháme. Následně postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla.
|
||||
1. Přisypeme maso a ze všech stran ho opečeme. Často promícháváme (bude se lehce přichytávat ke dnu, ale to je v pořádku - nesmí se připalovat).
|
||||
1. Opečené maso osolíme (asi 10 špetek) a opepříme. Přidáme prolak, promícháme a zalijeme vodou.
|
||||
1. Přisypeme kmín, česnek, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme na nejnižší plamen asi 90 minut. Pokud by se připalovalo, můžeme přilít trochu vody (po malém množství a nesmíme to přehnat).
|
||||
1. Pokud je maso měkké, přidáme majoránku (rozemnutou v dlaních) a ještě 10 minut povaříme.
|
||||
1. Guláš se nezahušťuje, jelikož by měl zhoustnout díky cibulovému základu. Pokud opravdu musíme zahustit, tak pouze chlebovou strouhankou.
|
||||
1. Guláš můžeme posypat nakrájenou cibulí a podávat s knedlíkem, bramborákem nebo čerstvým chlebem.
|
@ -5,18 +5,15 @@ author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["", "", ""]
|
||||
tagy = ["omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = ""
|
||||
time = ""
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
<!-- Tagy: alkohol, bezlaktózové, bezlepkové, drůbež, hrnkové, levné, omáčka, pečené, ryby, rychlé, salát, snadné, vegetarian, vepřové, z jednoho hrnce -->
|
||||
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
@ -30,10 +27,10 @@ Oregano | 1 lžička
|
||||
Smetana na vaření | 180-200 g
|
||||
Bramborové noky | 500 g
|
||||
|
||||
1. Cibuli pokrájíma nadrobno
|
||||
1. Maso si omyjeme a pokrájíme na kostky.
|
||||
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
|
||||
1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm ciobulku.
|
||||
1. Cibuli pokrájíme nadrobno.
|
||||
1. Maso omyjeme a pokrájíme na kostky.
|
||||
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
|
||||
1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku.
|
||||
1. Po chvíli přidáme maso a opepříme. Necháme zatáhnout ze všech stran a osolíme.
|
||||
1. Až bude směs opečená dozlatova, přidáme česnek a chvilku necháme osmahnout.
|
||||
1. Přilijeme celý obsah plechovky rajčat.
|
||||
|
@ -26,17 +26,17 @@ Pepř |
|
||||
Mletá paprika | 1 velká špetka
|
||||
Strouhanka | cca 2 hrsti
|
||||
|
||||
Masová náplň ||
|
||||
Omáčka ||
|
||||
-|-
|
||||
Cibule 1 ks |
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Olej | 2 lžíce
|
||||
Nové koření | 7 kuliček
|
||||
Pepř | 7 kuliček
|
||||
Bobkový list | 3 ks
|
||||
Rajský protla | 140 g
|
||||
Rajský protlak | 140 g
|
||||
Citronová kůra | 1 špetka
|
||||
Hladká mouka | 1 lžíce
|
||||
Strouhaný perník | 1 hrst
|
||||
Strouhaný perník | 1/2 až 1 hrst
|
||||
Skořice | 1 špetka
|
||||
|
||||
### Naplňování paprik
|
||||
@ -52,7 +52,7 @@ Skořice | 1 špetka
|
||||
1. Podlijeme trochou vody (aby byly zhruba z poloviny ponořené).
|
||||
1. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy, citronovou kůru a rajský protlak.
|
||||
1. Promícháme a pod pokličkou dusíme 30 minut doměkka.
|
||||
1. Poté papriky vyndáme na talíř
|
||||
1. Poté papriky vyndáme na talíř.
|
||||
1. Omáčku přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přivedeme k varu.
|
||||
1. V hrnku studené vody si rozmícháme mouku. Za stálého míchání ji přiléváme do omáčky.
|
||||
1. Přidáme perník, skořici, promícháme a povaříme asi 10 minut.
|
||||
|
@ -1,5 +1,5 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "ŠPagety s houbami se smetanou"
|
||||
title = "Špagety s houbami a smetanou"
|
||||
date = 2021-03-15
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
|
@ -28,9 +28,9 @@ Citronová šťáva | z 1/2 kusu
|
||||
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
|
||||
1. Tresku omyjeme, osušíme a položíme na plech.
|
||||
1. Zakápneme ji olivovým oleje, osolíme a opepříme. Takto z obou stran všech kusů.
|
||||
1. Vložíme do trouby na 10 minut.
|
||||
1. Mezitím si připravíme strouhanku. Smícháme si strouhanku, trochu soli a pepře, petržel, kopr, mátu a promícháme.
|
||||
1. Přilijeme šťávu z poloviny citronu a 4 lžíce olivového olejem. Poctivě promícháme.
|
||||
1. Zakápneme ji olivovým oleje, osolíme a opepříme. Takto připravíme z obou strany všechny filety.
|
||||
1. Plech vložíme do trouby na 10 minut.
|
||||
1. Mezitím si připravíme strouhanku. Strouhanku si smícháme s trochou soli a pepře, petrželí, koprem, mátou a promícháme.
|
||||
1. Přilijeme šťávu z poloviny citronu a 4 lžíce olivového oleje. Poctivě promícháme.
|
||||
1. Tresky vyndáme z trouby, rozdělíme na ně strouhankovou směs a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut.
|
||||
1. Podávat můžeme například s [bramborovo-mrkvovým pyré](@/bramborovo-mrkvove-pyre/index.md)
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user