forked from em/receptty.org
		
	Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										39
									
								
								content/kruti-smes-v-rajcatove-omacce/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										39
									
								
								content/kruti-smes-v-rajcatove-omacce/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,39 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Krůtí směs v rajčatové omáčce"
 | 
			
		||||
date = 2022-04-17
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "levné", "low carb", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce "]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "5"
 | 
			
		||||
time = "60"
 | 
			
		||||
source = "KetoDiet.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Krůtí prsa | 600 g
 | 
			
		||||
Cibule | 2 ks
 | 
			
		||||
Červená paprika | 2 ks
 | 
			
		||||
Schwarzwaldská šunka | 100 g
 | 
			
		||||
Rajčata, loupaná, krájená | 1 plechovka (400 g)
 | 
			
		||||
Olivoý olej | 
 | 
			
		||||
Chilli | dle chuti
 | 
			
		||||
Voda | 100 ml
 | 
			
		||||
Bujon | 0,5 kostky
 | 
			
		||||
Smetana | 100 ml
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 2x2 až 3x3 cm.
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme, papriku omyjeme a oboje nakrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. Šunku pokrájíme na kostičky nebo proužky.
 | 
			
		||||
1. Na pánvi si rozehřejeme asi 1 lžíci oleje a opečeme na něm šunku.
 | 
			
		||||
1. Až se rozvoní, tak přidáme maso a necháme ho zprudka osmahnout.
 | 
			
		||||
1. Když budou ze všech stran zatáhlé, přidáme cibuli a opékáme ještě 3-5 minut, než cibule změkne.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme pokrájenou papriku. Dle chuti posypeme trochou chilli.
 | 
			
		||||
1. Podlijeme vodou, přidáme bujon, přiklopíme a za občasného míchání necháme dusit asi 30-40 minut. Ke konci můžeme nechat odklopené, aby omáčka zhoustla.
 | 
			
		||||
1. Po uplynutí doby by mělo být maso měkké. Přilijeme smetanu, promícháme, dochutíme dle potřeby.
 | 
			
		||||
1. Podávat můžeme s pečivem nebo bramborami.
 | 
			
		||||
							
								
								
									
										46
									
								
								content/tvarohovy-mazanec/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										46
									
								
								content/tvarohovy-mazanec/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,46 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Tvarohový mazanec"
 | 
			
		||||
date = 2022-04-17
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo", "dezerty"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = ""
 | 
			
		||||
time = ""
 | 
			
		||||
source = "Jídelní Plán.cz - Aneta Schneiderová"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Suché ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Mandlová mouka | 170 g
 | 
			
		||||
Kokosová mouka | 70 g
 | 
			
		||||
Kypřící prášek do pečiva | 0,5 sáčku
 | 
			
		||||
Xantanová guma | 3/4 lžičky
 | 
			
		||||
Citronová kůra | 1 lžička
 | 
			
		||||
Xylitol | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl | 1 špetka
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Mokré ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Tvaroh měkký tučný | 250 g
 | 
			
		||||
Vejce | 2 ks
 | 
			
		||||
Máslo | 125 g
 | 
			
		||||
Vanilkový extrakt | 1 lžička 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Na potření||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Vejce | 1 ks
 | 
			
		||||
Mandlem, lupínky | 20 g
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. V míse smícháme suché suroviny.
 | 
			
		||||
1. Do mísy přidáme mokré suroviny a zamícháme.
 | 
			
		||||
1. Dáme do lednice na hodinu nebo déle.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Z těsta uděláme bochánek, uhladíme ho a přeneseme na připravený plech.
 | 
			
		||||
1. Potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
 | 
			
		||||
1. Pečeme asi 50 minut (hlídáme, záleží na troubě - každá peče trochu jinak).
 | 
			
		||||
1. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout. Poté krájíme.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user