forked from em/receptty.org
		
	Nové low carb recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										37
									
								
								content/coleslaw-s-jogurtem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										37
									
								
								content/coleslaw-s-jogurtem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,37 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = ""
 | 
			
		||||
date = 2022-01-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "salát", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "6"
 | 
			
		||||
time = "15 min + uležení 60"
 | 
			
		||||
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Zelí bílé | 1 menší hlávka
 | 
			
		||||
Šalotka | 1 ks
 | 
			
		||||
Mrkev | 2 středně velké kusy
 | 
			
		||||
Jogurt, bílý | 150 g
 | 
			
		||||
Majonéza | 50 g
 | 
			
		||||
Šťáva z citronu | z 1/2 kusu
 | 
			
		||||
Jablečný ocet | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Cukr, třtinový | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř, čerstvě mletý | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Ze zelí oloupeme vrchní nehezké listy a hlávku nakrouháme na tenké nudličky. To můžeme klasicky nožem, anebo to jde skvěle škrabkou na brambory. Zelí vložíme do velké mísy.
 | 
			
		||||
1. Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k zelí.
 | 
			
		||||
1. Mrkve oškrabeme a nastrouháme nahrubo do připravené mísy.
 | 
			
		||||
1. V malé mističce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr a dle chuti osolímea opepříme.
 | 
			
		||||
1. Zálivku nalijeme do mísy a pořádně přomícháme, případně ještě dosolíme či dopepříme.
 | 
			
		||||
1. Uložíme na 1 hodinu do chladu, aby se chutě propojili a zelí zkřehlo.
 | 
			
		||||
1. Asi 15 minut před pdáváním přendáme mísu do pokojové teploty, aby coleslaw nebyl příliš studený.
 | 
			
		||||
1. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako hlavní jídlo například k večeři s plátkem opečeného chleba.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user