forked from em/receptty.org
Změna pár bodů v receptu, opravení pravopisných chyb
This commit is contained in:
parent
e24bd65d9f
commit
030fe0490c
@ -18,10 +18,10 @@ Ingredience ||
|
||||
Vepřové libové maso | 400 g
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Česnek | 2 stroužky
|
||||
Peprika červená | 1 ks
|
||||
Paprika červená | 1 ks
|
||||
Sádlo/olej | 2 lžíce
|
||||
Mletá sladká paprika | 2 lžičky
|
||||
Vývar | 500 ml
|
||||
Vývar | 300 ml
|
||||
Krájená loupaná rajčata v plechovce | 400 g
|
||||
Darált Czípös Paprika (viz Tipy) | 2 lžičky
|
||||
Hladká mouka | 1-2 lžíce
|
||||
@ -29,15 +29,16 @@ Smetana 12% | 50 ml
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
|
||||
1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek a papriku a pokrájíme na menší kostičky.
|
||||
1. V hrnci si rozehřejeme tuk a osmhaneme na něm cibuli
|
||||
1. Zasypeme mletou paprikou a po chvilce přidáme a osmahneme maso.
|
||||
1. Postupně přilíváme vývar, promícháváme a poté necháme dusit/vařit pod pokličkou asi 30 minut na nízký plamen.
|
||||
1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli menší kostičky. Papriku na proužky, které překrájíme na třetiny.
|
||||
1. V hrnci si rozehřejeme tuk a osmahneme na něm cibuli.
|
||||
1. Zasypeme mletou paprikou a po chvilce přidáme maso. Osolíme, opepříme a chvíli necháme opéct ze všech stran
|
||||
1. Postupně přilíváme vývar, promícháváme a poté necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut na nízký plamen.
|
||||
1. Přisypeme pokrájenou papriku, obsah plechovky s rajčaty a pálivou pastu. Promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.
|
||||
1. Zahustíme perkelt: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme mouku a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu nalíváme do hrnce a při tom mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.
|
||||
1. Šťáva v hrnci by se měla lehce zredukovat. Měla by být zhruba do poloviny výšky masa. Případně můžeme přilít trochu vody/vývaru.
|
||||
1. Odstavíme z plotny, vmícháme smetanu a dochutíme solí, pepřem či jiným kořením.
|
||||
1. Podáváme například s chlebem.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Darált Czípös Paprika je pasta z pálivých paprik zavařených skleničce. Pasta je celkem slaná a velmi pálivá, proto s ní opatrně. Pokud nemáme, můžeme nahradit rajčatovým protlakem, solí a chilli.
|
||||
- Zahuštění: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme 1-2 lžičky mouky a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu nalíváme do hrnce a při tom mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user