forked from em/receptty.org
56 lines
1.8 KiB
Markdown
56 lines
1.8 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Hovězí steaky se salsou z avokáda a manga"
|
||
|
date = 2024-02-17
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["maso"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "45"
|
||
|
source = "Kniha 365 nízkosacharidových receptů"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Salsa ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Limetková šťáva | 10 lžic
|
||
|
Olivový olej | 3 lžíce
|
||
|
Chilli vločky | 1 lžička
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř, čerstvě mletý |
|
||
|
Šalotka | 1 ks
|
||
|
Mango (zralé, pevné) | 2 ks
|
||
|
Avokádo | 2 ks
|
||
|
Koriandr, čerstvý | 1/2 svazku
|
||
|
|
||
|
Steaky ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Hovězí steaky | 4 ks
|
||
|
Anýz, mletý | 1 lžička
|
||
|
Římský kmín, mletý | 1 lžička
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř, čerstvě mletý |
|
||
|
Ghí | 2 lžíce
|
||
|
|
||
|
|
||
|
### Salsa
|
||
|
1. V misce vyšleháme limetkovou šťávu, olivový olej, chilli vločky, trochu soli a pepře.
|
||
|
1. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k olivové směsi.
|
||
|
1. Manga a avokáda rozkrojíme, ještě ve slupce opatrně nakrájíme na malé kostičky a lžící vyloupneme od slupky. Přisypeme do misky.
|
||
|
1. Koriandr omyjeme, osušíme, pokrájíme na drobno a také přidáme do misky.
|
||
|
1. V misce vše smícháme a případně dosolíme či dopepříme. Misku se salsou zatím odloužíme stranou, aby se chutě propojili.
|
||
|
|
||
|
### Steaky
|
||
|
1. Troubu zahřejeme na 60°C. Připravíme si pánvičku s širokým dnem.
|
||
|
1. Steaky omyjeme, osušíme a z obou stran posypeme anýzem, římským kmínem, solí a pepřem. Rukama vmasírujeme.
|
||
|
1. V pánvi rozpustíme ghí a steaky na něm při střední teplotě opékáme z každé strany 3 minuty (pokud se nevejdou do jedné pánve, musíme použít dvě pánve najednou).
|
||
|
1. Maso zabalíme do alobalu a vložíme do trouby na 3 minuty.
|
||
|
1. Steaky podáváme se salsou všetně šťávy, kterou pustili.
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Olivový olej do salsy použijte nějaký dobrý a kvalitní (na přípravu za studena).
|