forked from em/receptty.org
37 lines
1.1 KiB
Markdown
37 lines
1.1 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Pomazánka Obatzda"
|
||
|
date = 2020-12-10
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||
|
tagy = ["alkohol", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "15"
|
||
|
source = "KuchařkaProDceru.cz"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Bílý plísňový sýr | 250 g
|
||
|
Máslo | 70 g
|
||
|
Lučina / Žervé | 60 g
|
||
|
Mletá sladká paprika | 1/2 - 1 lžička
|
||
|
Sůl | 1 špetka
|
||
|
Pivo | 2 lžíce
|
||
|
|
||
|
1. Plísňový sýr nakrájíme na velmi malé kousky (kdo chce, může odříznout venkovní části sýru).
|
||
|
1. V misce si vidličkou rozmačkáme máslo s lučinou, mletou paprikou a solí.
|
||
|
1. Ke směsi přidáme pokrájenýá sýr.
|
||
|
1. Vidličkou rozmícháme a zároveň se snažíme sýr co nejvíce rozmačkat.
|
||
|
1. Směs je hodně tuhá a na konci přilijeme piva tolik, dle požadované hustoty pomazánky.
|
||
|
1. K pomazánce můžeme podávat například preclíky, čerstvé rohlíky nebo i chléb.
|
||
|
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Pomazánku můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo i tenkými kolečky červené cibulky.
|
||
|
- Namísto piva lze pomazánku naředit mlékem.
|