forked from em/receptty.org
71 lines
1.8 KiB
Markdown
71 lines
1.8 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Rebarborový koláč s tvarohem (Low Carb)"
|
||
|
date = 2024-05-08
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["dezerty"]
|
||
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "10"
|
||
|
time = "60"
|
||
|
source = "JidelniPlan.cz"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Těsto ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Mandlová mouka | 100 g
|
||
|
Kokosová mouka | 15 g
|
||
|
Máslo, rozpuštěné | 75 g
|
||
|
Březový cukr | 20 g
|
||
|
Vaječný žloutek | 2 ks
|
||
|
Kypřící práček bez fosfátů | 2 lžičky
|
||
|
Guarová guma | 1 lžička
|
||
|
Citronová kůra | 1 lžička
|
||
|
|
||
|
Náplň ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Tvaroh, tučný | 250 g
|
||
|
Březový cukr | 20 g
|
||
|
Vanilkový exktrakt | pár kapek
|
||
|
Vaječný bílek | 2 ks
|
||
|
Rebarbora | 300 g
|
||
|
|
||
|
Drobenka ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Mandlová mouka | 50 g
|
||
|
Kokosová mouka | 20 g
|
||
|
Máslo, rozuštěné | 30 g
|
||
|
Březový cukr | 10 g
|
||
|
|
||
|
### Těsto
|
||
|
1. Všechny ingredience smícháme dohromady (tady dobře poslouží robotický mixér).
|
||
|
1. Připravíme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem.
|
||
|
1. Do formy vložíme těsto a rukama ho rozprostřeme po celém dnu a vytvoříme vyvýšené okraje.
|
||
|
1. Dáme zatím odpočinout do lednice.
|
||
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
|
||
|
|
||
|
### Náplň
|
||
|
1. Všechny ingredience smícháme dohromady a zatím dáme stranou.
|
||
|
1. Rebarboru omyjeme a nožíkem oloupeme stonky. Poté jí pokrájíme na malé kostičky.
|
||
|
|
||
|
### Drobenka
|
||
|
1. Do misky vložíme všechny ingredience a rukou promačkáváme, dokud nebudou krásně spojené.
|
||
|
|
||
|
1. Těsto vyndáme z lednice, nalijeme do něj tvarohovou náplň Rozprostřeme stěrkou.
|
||
|
1. Náplň posypeme rebarborou a opět lehce rozprostřeme.
|
||
|
1. Koláč rovnoměrně posypeme drobenkou.
|
||
|
1. Vložíme do trouby na 35 minut.
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
- Rebarbora nebude nakonec tak nakyslá, jak bychom čekali. Kdo má rád kyselejší dezerty, může ubrat z gramáže rebarbory a doplnit ji například rybízem.
|
||
|
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
-
|
||
|
-
|
||
|
-
|