1.0 KiB
1.0 KiB
+++ title = "Pomerančová bábovka" date = 2020-04-01 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "10" time = "60" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Bio pomeranč | 1 ks |
| Vejce | 2 ks |
| Cukr krystal | 200 g |
| Bílý jogurt | 125 g |
| Skořice | 1/2 lžičky |
| Muškátový oříšek | 1 špetka |
| Sůl | 1 špetka |
| Olej | 6 lžic |
| Špaldová mouka | 300 g |
| Kypřící prácek | 1/2 balíčku |
- Formu si vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Pomeranč umyjeme teplou vodou, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- Troubu si předehřejeme na 160°C.
- V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
- Přidáme jogurt, skořici, muškátový oříšek, sůl a olej. Opět prošleháme.
- Nakonec přisypeme mouku a kypřící prášek. Vyšleháme hladké těsto.
- Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme 40-50 minut.
Tipy
- Poloviční dávku pečeme okolo 30 minut.
- Bábovka je vhodná jako korpus pro svěží letní dort.