1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Bánh mì s trhaným hovězím" date = 2024-10-24 author = "Emil"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["rychlé", "vietnam"]
[extra] portions = "2" time = "15" +++
Bánh mì je výborný vietnamský sendvič. Typické je použití bagety, hovězího masa, nakládané zeleniny (mrkev), koriandru, a často i omáček jako majonézy nebo hořčice.
Jde se tady krásně vyřádit a není třeba se držet receptu. Například namísto barbecue omáčky jsem párkrát použil hoisin omáčku s chilli. Variacím se meze nekladou.
| Ingredience | |
|---|---|
| Bageta | |
| Trhané hovězí | |
| Cibule | 1 ks |
| Okurka | 1 ks |
| Kyselá nakládaná mrkev | |
| Čerstvý koriandr | |
| Barbecue omáčka | |
| Medovo-hořčičná majonéza | |
| Třtinový cukr |
- Cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme pomalu smažit do křupava. Můžeme ji zasypat trochou třtinového cukru pro lepší karamelizaci.
- Až bude cibule hotová, necháme ji odpočívat na papírové utěrce, aby se z ní dostalo co nejvíce oleje.
- Hovězí maso zahřejeme a smícháme s omáčkou.
- Bagetu podélně nařízneme.
- Bagetu zevnitř bohatě natřeme medovo-hořčičnou majonézou.
- Na každou stranu bagety zevnitř položíme dlouhý tenký plátek okurky.
- Naplníme masem, cibulkou a nakládanou mrkví.
- Navrch zasypeme bohatou porcí lehce nasekaného koriandru.