Zelňačka s klobásou
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										35
									
								
								content/zelnacka-s-klobasou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										35
									
								
								content/zelnacka-s-klobasou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,35 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Zelňačka s klobásou"
 | 
			
		||||
date = 2020-04-02
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["polévky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Brambory | 3-4 ks
 | 
			
		||||
Kyselé zelí | 500 g
 | 
			
		||||
Klobása | 2 nožičky
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Sádlo | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Kmín | 1 lžička
 | 
			
		||||
Mletá uzená paprika | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Hovězí vývar | 500 ml
 | 
			
		||||
Majoránka | 1 lžička
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky.
 | 
			
		||||
1. Klobásu'nakrájíme na kolečka (a)nebo půlkolečka.
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
 | 
			
		||||
1. Do hrnce dáme sádlo a přisypeme kmín. Necháme rozvonět, přidáme cibuli a smažíme.
 | 
			
		||||
1. Potom přidáme klobásu, necháme chvilku smažit, přisypeme papriku a nakonec brambory.
 | 
			
		||||
1. Zalijeme vývarem, trochu osolíme a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
 | 
			
		||||
1. Mezitím zelí scedíme (trochu nálevu zachytíme), propláchneme, pořádně vymačkáme vodu a pokrájíme.
 | 
			
		||||
1. K uvařeným bramborám přidáme zelí, dle chuti můžeme přilít i trochu zachyceného vývaru a necháme vařit dokud není zelí měkké. Můžeme dochutit solí či jiným kořením a podáváme.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user