Tomatový krém
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										39
									
								
								content/tomatovy-krem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										39
									
								
								content/tomatovy-krem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,39 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Tomatový krém"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-02-02
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["polévky"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "6"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "90"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "donalskehan.com"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Rajčata | 900 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Česnek | 2 hlavy
 | 
				
			||||||
 | 
					Balsamikový ocet | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Tymián | 4 snítky
 | 
				
			||||||
 | 
					Velká cibule | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Řapíkatý celer | 2 stonky
 | 
				
			||||||
 | 
					Mrkev | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Rajčatový protlak | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Zeleninový protlak | 1 litr
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rajčata rozkrájíme na poloviny, česnekové hlavy odkrojíme vršek, aby byl česnek otevřený. 
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Naskládáme na plech, polijeme 1 lžící olivového oleje a balsamikovým octem. Navrch poskládáme tymián. Vložíme do trouby a necháme péct 45 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si pokrájíme zeleninu - mrkev, cibuli a řapíkatý celer na kostičky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do hrnce vlijeme zbylou lžíci oleje a rozýehřejeme. Přidáme zeleninu a minutky smažíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Poté ztlumíme lotnu na střední teplotu a za občasného míchání necháme 6 minut opékat.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Následně přidáme rajčatový protlak a vývar. Rozmícháme a přivedeme k varu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Někdy v tuto dobu by měla být upečená rajčata s česnekem. Vyndáme je z trouby a rajčata vložíme do polévky. Česnek zbavíme slupek a také přidáme k rajčatům.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Takto necháme vařit ještě asi 25 minut. Mrkev musí být měkká.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké struktury.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podáváme zakápnuté olivovým olejem a opečenými krutonky.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user