Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										51
									
								
								content/cibulovy-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										51
									
								
								content/cibulovy-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,51 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Cibulový chléb"
 | 
			
		||||
date = 2021-02-26
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "pečené", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "1 bochník"
 | 
			
		||||
time = "160"
 | 
			
		||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience na chléb ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Cibule | 2 ks
 | 
			
		||||
Olej | 1,5 lžíce
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 400 g
 | 
			
		||||
Kmín mletý | 1 lžička
 | 
			
		||||
Sůl | 1 lžička
 | 
			
		||||
Droždí sušené | 1 balíček
 | 
			
		||||
Cukr | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Vlažná voda | 250 ml
 | 
			
		||||
Mléko | 2 lžíce
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Na potírání ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Voda | 1/4 hrnku
 | 
			
		||||
Ocet | 1/2 lžíce
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
 | 
			
		||||
1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova.
 | 
			
		||||
1. Dáme stranou vychladnout.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si v míse smícháme mouku, kmín a sůl. Uděláme v ní velký důlek.
 | 
			
		||||
1. Do důlku nasypeme droždí a cukr. Zalijeme asi 1/3 vody.
 | 
			
		||||
1. Takto necháme 10 minut stát, aby se probudilo droždí.
 | 
			
		||||
1. Poté přilijeme zbytek vody (je možné, že budeme muset odměřit novou vlažnou vodu).
 | 
			
		||||
1. Pořádně vše promícháme. Ze začátku bude těsto hodně lepivé, ale po chvíli by to mělo lepit jen trochu.
 | 
			
		||||
1. Až bude těsto spojené, mísu přikryjeme a necháme asi hodinu kynout v teple.
 | 
			
		||||
1. Připravíme si plech s pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, lehce prohněteme, vytvoříme bochník a přeneseme na připravený plech.
 | 
			
		||||
1. Přikryjeme a necháme ještě 20 minut kynout.
 | 
			
		||||
1. Rozehřejeme si troubu na 250°C.
 | 
			
		||||
1. V misce si smícháme vodu s octem. Společně s mašlovačkou si misku připravíme k troubě.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do ní bochník a po 5 minutách troubu ztumíme na 180°C.
 | 
			
		||||
1. Následně po každách 10 minutách chléb vyndáme a potřeme octovou vodou. Takto pečeme dohromady 40 minut (bude tedy 4x potřen).
 | 
			
		||||
1. Chléb vyndáme z trouby, naposledy potřeme a necháme úplně vychladnout. Poté můžeme krájet.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user