This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										49
									
								
								content/lilkove-lasagne-s-riccotou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										49
									
								
								content/lilkove-lasagne-s-riccotou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,49 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Lilkové lasagne s ricottou"
 | 
			
		||||
date = 2023-00-00
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["zelenina"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "90"
 | 
			
		||||
source = "DinnerAtTheZoo.com"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Lilek | 2 ks
 | 
			
		||||
Olivový olej | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Mleté maso | 500 g
 | 
			
		||||
Česnek | 3 stroužky
 | 
			
		||||
Marinara (viz Tipy) | 680 g
 | 
			
		||||
Ricotta | 450 g
 | 
			
		||||
Směs italských bylinek | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Vejce | 1 ks
 | 
			
		||||
Parmezan | 100 g
 | 
			
		||||
Mozzarella, strouhaná | 250 g
 | 
			
		||||
Petržel, pokrájená | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu rozehřejeme na 190°C. Pečící plech si vyložíme papírem.
 | 
			
		||||
1. Lilky omyjeme a pokrájíme na dlouhé tenké (asi 0,5 cm) plátky. Ty položíme na plech, mašlovačkou potřeme 1 lžící oleje, trochu posolíme, popepříme a dáme do trouby na 15 minut. poté vyndáme z trouby, ale troubu necháme zapnutou.
 | 
			
		||||
1. Mezitím oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek'oloupeme a pokrájíme na tenké plátky
 | 
			
		||||
1. Na pánvi rozehřejeme asi půl lžíce oleje, přidáme mleté maso, trochu osolíme, opepříme a opékáme a mícháme asi 6-7 minut.
 | 
			
		||||
1. Poté přidáme cibuli, opékáme 3 minuty.
 | 
			
		||||
1. Nakonec česnek a mícháme ještě asi 30 vteřin.
 | 
			
		||||
1. K masu vlijeme rajčatovou marinaru, zamícháme a vypneme sporák.
 | 
			
		||||
1. V míse smícháme ricottu, smes italských bylinek, vejce, parmezan, trošku soli a pepře (se solí opatrně, protože sýry už budou dost slané).
 | 
			
		||||
1. Připravíme si zapékací mísu a vrstvíme následovně: 2 lžíce masové směsi na dno, vyložit řadou upečených lilků, trochu ricottové směsi, trochu masové směsi, posypat mozzarellou. A opět lilky, ricottová směs, masová směs, mozarella. Vstvíme tak dlouho, dokud nám nedojdou ingredience. Skončit bychom měli mozarellou.
 | 
			
		||||
1. Posypeme petrželkou, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Poté alobal sundáme a pečeme ještě 10 minut. Následně vyndáme z trouby a necháme 7-10 minut odpočinout. Nakrájíme na porce a můžeme podávat.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Marinara je italská omáčka z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Někdy je možné nalézt i s parmezánem. Prodává se v tetrapaku nebo ho sháním například v Lidlu ve vyšší sklenici (asi 680 g).
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user