Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										60
									
								
								content/vonave-maso-s-batatovym-pyre/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										60
									
								
								content/vonave-maso-s-batatovym-pyre/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,60 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Voňavé maso s batátovým pyré"
 | 
			
		||||
date = 2021-01-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "4 hod"
 | 
			
		||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Hovězí kližka | 800 g
 | 
			
		||||
Mrkev | 1 velký kus
 | 
			
		||||
Petřžel | 1 velký kus
 | 
			
		||||
Řapíkatý celer | 3 stonky
 | 
			
		||||
Cibule | 1 velký kus
 | 
			
		||||
Zázvor čerstvý | 5 cm
 | 
			
		||||
Olej |
 | 
			
		||||
Badyán | 3 hvězdičky
 | 
			
		||||
Skořice | 2 svitky
 | 
			
		||||
Hovězí vývar | 560 ml
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Červený vinný ocet | 100 ml
 | 
			
		||||
Sójová omáčka | 50 ml
 | 
			
		||||
Med | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Drcená chilli paprička | 
 | 
			
		||||
Zelená petrželka | na ozdobu
 | 
			
		||||
 
 | 
			
		||||
Pyré ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Batáty | 1300 g
 | 
			
		||||
Máslo | 80 g
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Mletý pepř |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
## Maso
 | 
			
		||||
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.
 | 
			
		||||
1. Zeleninu  očistíme a nakrájíme na větší kusy.
 | 
			
		||||
1. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 | 
			
		||||
1. Do hrnce nebo velké pánve si nalijeme trochu oleje (cca 3 lžíce, v případě potřeby můžeme trochu přidat) a rozehřejeme ho. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran do zatáhnutí.
 | 
			
		||||
1. Poté maso vyjmeme a do výpeku nasypeme nakrájenou zeleninu, zázvor a přidáme banyán a skořici. Za stálého míchání krátce orestujeme.
 | 
			
		||||
1. K zelenině vrátíme maso. Přilijeme vývar, osolíme (pokud již není vývar slaný), přilijeme ocet, sójovou omáčku, med a chilli (dle chuti).
 | 
			
		||||
1. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit na nejnižším stupni 3-3,5 hodiny.
 | 
			
		||||
1. Až bude maso měkké, vyndáme ho stranou a vývar v pánvi zredukujeme, aby trochu zhoustnul.
 | 
			
		||||
1. Poté vývar přecedíme a do šťávy vrátíme maso.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
## Pyré
 | 
			
		||||
1. Příprava pyré může začít ve chvíli, kdy redukujete vývar.
 | 
			
		||||
1. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud nebudou měkké (cca 20-25 minut).
 | 
			
		||||
1. Scedíme vodu, přidáme máslo a ručním šlehačem vyšleháme hladké pyré.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
## Servírujeme
 | 
			
		||||
1. Na talíř si dáme hromádku pyré a vytvoříme v díl důlek.
 | 
			
		||||
1. Do důlku přídáme pár kousků masa, zalijeme trochou šťávy a ozdobíme petrželkou.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user