Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										51
									
								
								content/sekana-s-krutim-masem-a-cuketou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										51
									
								
								content/sekana-s-krutim-masem-a-cuketou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,51 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Sekaná s krůtím masem a cuketou"
 | 
			
		||||
date = 2021-01-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["drůbež", "pečené", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "5"
 | 
			
		||||
time = "100"
 | 
			
		||||
source = "Jíme zdravě v zimě"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Na sekanou ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Zelená cuketa | 150 g
 | 
			
		||||
Bílá cibule | 120 g
 | 
			
		||||
Česnek | 1 stroužek
 | 
			
		||||
Olivový olej | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Mleté krůtí maso | 600 g
 | 
			
		||||
Ovesné vločky jemné | 120 g
 | 
			
		||||
Vejce | 1 ks
 | 
			
		||||
Polotučné mléko | 55 ml
 | 
			
		||||
Sójová omáčka | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Petrželová nať pokrájená  | 1 hrst
 | 
			
		||||
Voda | 70 ml
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Na glazé ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Kečup | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Balzamikový ocet | 1 lžička
 | 
			
		||||
Třtinový cukr | 1 lžička
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno.
 | 
			
		||||
1. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 | 
			
		||||
1. V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cuketu a cibuli (za občasného míchání 8 minut). Poté odstavíme stranou.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si zapékací mísu.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si můžeme připravit maso - v míse smícháme česnek, maso, vločky, vejce, mléko, sójovou omáčku, petrželovou nať.
 | 
			
		||||
1. Rukama (nebo robotem) chvíli propracujeme, aby se ingredience spojili a vytvořili tak masovou kouli.
 | 
			
		||||
1. Do pekáčku přendáme masovou kouli a rukama vytvoříme váleček.
 | 
			
		||||
1. Sekanou podlijeme vodou a pečeme 25-30 minut. V případě potřeby během pečení ještě trošku podlijeme.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si smícháme suroviny na glazé.
 | 
			
		||||
1. Po uplynutí času pečení sekané ji vyndáíme z trouby a teplotu v troubě zvýšíme na 210°C.
 | 
			
		||||
1. Sekanou potřeme veškerým připraveným glaze a vrátíme ji do trouby na 10 minut. 
 | 
			
		||||
1. Sekanou můžeme podávat například s bramborami (pečenými, vařenými, šťouchanými) nebo chlebem.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user