Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
51
content/sekana-s-krutim-masem-a-cuketou/index.md
Normal file
51
content/sekana-s-krutim-masem-a-cuketou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,51 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Sekaná s krůtím masem a cuketou"
|
||||
date = 2021-01-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["drůbež", "pečené", "snadné"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "5"
|
||||
time = "100"
|
||||
source = "Jíme zdravě v zimě"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Na sekanou ||
|
||||
-|-
|
||||
Zelená cuketa | 150 g
|
||||
Bílá cibule | 120 g
|
||||
Česnek | 1 stroužek
|
||||
Olivový olej | 1 lžíce
|
||||
Mleté krůtí maso | 600 g
|
||||
Ovesné vločky jemné | 120 g
|
||||
Vejce | 1 ks
|
||||
Polotučné mléko | 55 ml
|
||||
Sójová omáčka | 2 lžíce
|
||||
Petrželová nať pokrájená | 1 hrst
|
||||
Voda | 70 ml
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
|
||||
Na glazé ||
|
||||
-|-
|
||||
Kečup | 2 lžíce
|
||||
Balzamikový ocet | 1 lžička
|
||||
Třtinový cukr | 1 lžička
|
||||
|
||||
1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
|
||||
1. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno.
|
||||
1. Česnek oloupeme a prolisujeme.
|
||||
1. V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cuketu a cibuli (za občasného míchání 8 minut). Poté odstavíme stranou.
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si zapékací mísu.
|
||||
1. Mezitím si můžeme připravit maso - v míse smícháme česnek, maso, vločky, vejce, mléko, sójovou omáčku, petrželovou nať.
|
||||
1. Rukama (nebo robotem) chvíli propracujeme, aby se ingredience spojili a vytvořili tak masovou kouli.
|
||||
1. Do pekáčku přendáme masovou kouli a rukama vytvoříme váleček.
|
||||
1. Sekanou podlijeme vodou a pečeme 25-30 minut. V případě potřeby během pečení ještě trošku podlijeme.
|
||||
1. Mezitím si smícháme suroviny na glazé.
|
||||
1. Po uplynutí času pečení sekané ji vyndáíme z trouby a teplotu v troubě zvýšíme na 210°C.
|
||||
1. Sekanou potřeme veškerým připraveným glaze a vrátíme ji do trouby na 10 minut.
|
||||
1. Sekanou můžeme podávat například s bramborami (pečenými, vařenými, šťouchanými) nebo chlebem.
|
Reference in New Issue
Block a user