Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
43
content/langose/index.md
Normal file
43
content/langose/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,43 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Langoše"
|
||||
date = 2021-01-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["ostatní"]
|
||||
tagy = ["hrnkové", "levné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "120"
|
||||
source = "kniha Láďa Hruška se vrací"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Mléko (vlažné) | 2 necelé hrnky
|
||||
Droždí čerstvé | 1 kostka
|
||||
Cukr | 1/2 lžičky
|
||||
Polohrubá mouka | 3 1/2 hrnku
|
||||
Sůl | 1/2 lžičky
|
||||
Olej |
|
||||
Strouhaný sýr |
|
||||
Kečup |
|
||||
Česnek |
|
||||
|
||||
1. Mléko vylejeme do mísy, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek (5-10 minut).
|
||||
1. Přisypeme mouku, sůl a vařečkou (později rukama) vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se lepí, můžeme přidat ještě trochu mouky.
|
||||
1. Z těsta vytvoříme bochánek a necháme 30-60 minut kynout.
|
||||
1. Vál nebo linku si posypeme moukou. Těsto vyválíme na placku asi 2 cm silnou a pomocí hrníčku vykrájíme kolečka.
|
||||
1. Kolečka necháme ještě 10 minut kynout.
|
||||
1. V široké pánvi si rozpálíme olej.
|
||||
1. Připravíme si velký plochý talíř nebo tác, vyložíme ho kuchyňskými utěrka.
|
||||
1. Každé kolečko vezmeme a rukama roztáhneme do tenké placky.
|
||||
1. Poté ho dáme smažit do oleje. Z každé strany asi 90 sekund.
|
||||
1. Hotový langoš vždy položíme na připravený talíř s utěrkami, které odsají přebytečný tuk.
|
||||
1. Podáváme teplé například s kečupem a nastrouhaným sýrem.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Horké langoše můžeme potřít česnekovou vodou (5 stroužků česneku prolisujeme a smícháme s 1/4 hrnkem teplé vody, 1 lžící oleje a lžičkou soli). Potom vrstvíme kečup a sýr.
|
||||
- Pokud máme možnost, využijeme pomocníka - jeden člověk bude roztahovat kolečka na placky a druhý bude hlídat langoše v pánvi.
|
Reference in New Issue
Block a user