Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										39
									
								
								content/koprova-omacka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										39
									
								
								content/koprova-omacka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,39 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Koprová omáčka"
 | 
			
		||||
date = 2021-01-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso", "ostatní"]
 | 
			
		||||
tagy = ["omáčka", "z jednoho hrnce", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "KuchařkaProDceru.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Máslo | 20 g
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 20 g
 | 
			
		||||
Vývar | 550 ml
 | 
			
		||||
Smetana ke šlehání | 200 ml
 | 
			
		||||
Obyčejný ocet | 60 ml 
 | 
			
		||||
Cukr | 1 lžička
 | 
			
		||||
Kopr | několik snítek
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Vejce (zastřené nebo natvrdo) | 4 kusy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Kopr si posekáme nadrobno.
 | 
			
		||||
1. Máslo v hrnci rozpusíme a necháme ho zpěnit. Přisypeme mouku a metličkou promícháváme, dokud nezačne bublat (asi půl minuty).
 | 
			
		||||
1. Přilijte jednu třetinu vývaru (nejlépe postupně) a rychle vmícháváme. Takto nám vznikne hustá jíška.
 | 
			
		||||
1. Vmícháme druhou třetinu vývaru a opět rozmícháme. Jíška zřídne a přivedeme ji k varu.
 | 
			
		||||
1. Vlijeme zbytek vývaru, rozmícháme a uvedeme v mírný var.
 | 
			
		||||
1. Za občasného míchání necháme zlehka pobublávat zhruba 20 minut. Pokud se tvoří na povrchu pěna, tak jí můžeme sbírat lžící. Můžeme ochutnat (ochutnávat) a případně dosolit.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si můžeme připravit vejce - zastřenná nebo natvrdo.
 | 
			
		||||
1. Také si mezitímn připravíme kyselost pro omáčku - ocet si odměříme do malého kastrůlku, přivedeme k vařu a svěříme ho na třetinu až čtvrtinu původního množství (výpary jsou dráždivé a silné, nezapomeňme tedy na zapnutí digestoře a hodně větrání).
 | 
			
		||||
1. Do omáčky vlijeme smetanu, rozmícháme, necháme přejít varem a přidáme svařený ocet.
 | 
			
		||||
1. Dochutíme cukrem, případně solí, pokud je potřeba.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme pokrájený kopr a odstavíme z plotny.
 | 
			
		||||
1. Podáváme s připraveným vejcema a třeba s knedlíkem či (šťouchaným) bramborem. Pokud máme vařené maso (například z vývaru), můžeme ho nakrájet na plátky a podávat k vejci a knedlíku.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user