Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
42
content/italske-rizoto-s-morskymi-plody/index.md
Normal file
42
content/italske-rizoto-s-morskymi-plody/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,42 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Italské rizoto s mořskými plody"
|
||||
date = 2021-01-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["těstoviny"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "ryby", "z jednoho hrnce", ""]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "60"
|
||||
source = ""
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Máslo | 50 g + 50 g
|
||||
Mořské plody | 600 g
|
||||
Sůl |
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Česnek | 3 stroužky
|
||||
Olivový olej | 3 lžíce
|
||||
Arborio rýže | 400 g
|
||||
Bílé suché víno | 100 ml
|
||||
Vývar | 750 ml
|
||||
Parmezán (strouhaný) | 150 g + na posypání
|
||||
|
||||
1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky.
|
||||
1. V široké (ideálně nepřilnavé) pánvi rozehřejeme 50 g másla.
|
||||
1. Vsypeme mořské plody a opečeme je (5-7 minut - nesmí se spálit, pouze dozlatova).
|
||||
1. Mořské plody vyjmeme a dáme stranou do misky.
|
||||
1. Ve "výpeku" osmahneme cibuli dozlatova (cca 5 minut). Ke konci přidáme česnek.
|
||||
1. Přisypeme rýži (nepropláchnutou) a necháme chvíli zprůhlednět.
|
||||
1. Přilijeme víno, mícháme a počkáme, až se nasákne do rýže.
|
||||
1. Poté po částech přiléváme vývar. Vždycky trochu vývaru, mícháme a čekáme, až se vsákne. Teprve poté přiléváme další část vývaru.
|
||||
1. Zhruba po 15-20 minutách by měla být rýže měkká.
|
||||
1. Téměř před koncem k rýži přisypeme připravené mořské plody. Potřebujeme, aby se zahřály a promíchaly s rýží.
|
||||
1. Pánev sundáme z plotny a vmícháme parmezán a zbylé máslo.
|
||||
1. V případě potřeby osolíme, ale nemělo by to být potřeba (obzvláště v případě, kdy byl vývar slaný)
|
||||
1. Necháme několik minutek odležet, aby se vše propojilo.
|
||||
1. Podáváme ozdobené strouhaným parmezánem nebo jeho hoblinkami.
|
Reference in New Issue
Block a user