Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										42
									
								
								content/celerova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										42
									
								
								content/celerova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,42 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Celerová pomazánka"
 | 
			
		||||
date = 2021-01-11
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pomazánky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "15"
 | 
			
		||||
source = "kniha Pomazánky a saláty"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Sterilizovaný celer | 150 g
 | 
			
		||||
Vařené vejce | 3 ks
 | 
			
		||||
Nakládaná okurka | 2 kusy
 | 
			
		||||
Cibule | 1 malý kus
 | 
			
		||||
Zakysaná smetana | 4 lžíce
 | 
			
		||||
Citronová šťáva | 1 lžička
 | 
			
		||||
Cukr | 
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
Čerstvý kopr nebo pažitka | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Celer scedíme a pořádně z něj vymačkáme co nejvíce šťávy. Pokrájíme ho nadrobno a dáme do mísy.
 | 
			
		||||
1. Vejce pokrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. Okurky hodně osušíme a nastrouháme najemno.
 | 
			
		||||
1. Cibulku nakrájíme hodně nadrobno.
 | 
			
		||||
1. Vše přidáme k celeru.
 | 
			
		||||
1. Do mísy přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, trochu soli, pepře a vše důkladně promícháme.
 | 
			
		||||
1. Petrželku a/nebo kopr pokrájíme nadrobno, přidáme k pomazánce, naposledy zamícháme. Případně ještě ochutnáme a dochutíme.
 | 
			
		||||
1. Uložíme aspoň na 20 minut do ledničky.
 | 
			
		||||
1. Podáváme s pečivem, nejlépe tmavým nebo domácím čerstvě upečeným.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Namísto klasické cibule můžeme použít jarní cibulku.
 | 
			
		||||
- Pokud celer a okurky důkladně neosušíme, ak pomazánka bude tekutější.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user