Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
39
content/bramborova-omeleta-na-pive-s-klobasou/index.md
Normal file
39
content/bramborova-omeleta-na-pive-s-klobasou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,39 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Bramborová omeleta na pivě s klobásou"
|
||||
date = 2021-01-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso", "zelenina", "ostatní"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "levné"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "2"
|
||||
time = "60"
|
||||
source = "iGurmet"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Brambory | 250 g
|
||||
Pivo tmavé | 150 ml
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Klobása ostrá | 1 ks
|
||||
Česnek | 1 stroužek
|
||||
Vejce | 3 ks
|
||||
Petržel kadeřavá |
|
||||
Olej |
|
||||
Sůl |
|
||||
Čerstvě mletý pepř |
|
||||
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
|
||||
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem.
|
||||
1. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezměknou (cca 20 minut, hlídáme).
|
||||
1. Cibuli a klobásy nakrájíme na kolečka.
|
||||
1. Česnek prolisujeme.
|
||||
1. Na široké pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibulku, klobásu a česnek. Odstavíme a čekáme na brambory.
|
||||
1. V míse si rozešleháme vejce se solí a pepřem a přidáme všechny suroviny - cibuli s česnekem a klobásou a upečené brambory.
|
||||
1. Vše promícháme. Důkladně, ale opatrně, aby se brambory příliš nepolámaly.
|
||||
1. Použitou pánev si s trochou oleje znovu rozehřejeme a vsypeme do ní všechnu bramborovou směs.
|
||||
1. Směs porovnáme, aby hezky na pánvi ležela a na mírném plameni pečeme dozlatova.
|
||||
1. Servírujeme posypané nakrájenou petrželkou.
|
Reference in New Issue
Block a user