Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										48
									
								
								content/bile-rigatoni/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										48
									
								
								content/bile-rigatoni/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,48 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Bílé rigatoni"
 | 
			
		||||
date = 2021-03-01
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pečené", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "60"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Šunka |200 g 
 | 
			
		||||
Mozzarella |150 g 
 | 
			
		||||
Hrášek (čerstvý / mražený) | 200 g
 | 
			
		||||
Máslo | 50 g
 | 
			
		||||
Smetana | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Rigatoni (viz tipy) | 500 g
 | 
			
		||||
Petržel (pokrájená) | 2 velké špetky 
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. V menším hrnci přivedeme k varu vodu. Vsypeme do ní hřášek a vaříme 5 minut. Poté scedíme.
 | 
			
		||||
1. Šunku nakrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. Mozzarellu nastrouháme nahrubo.
 | 
			
		||||
1. Dáme si vařit vodu na těstoviny.
 | 
			
		||||
1. Připravíme si větší pánev, nejlépe takovou, kterou můžeme pak dát do trouby.
 | 
			
		||||
1. Na větší pánvi s rozehřeme máslo. Přisypeme šunku a opékáme 5 minut.
 | 
			
		||||
1. Poté přisypeme hrášek a necháme ještě 5 minut osmahnout.
 | 
			
		||||
1. Mezitím by se mohla začít vařit voda. Osolíme ji a vsypeme těstoviny. Vaříme dle návodu, poté scedíme.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme 1 lžíci smetany a pokračujeme s vařením, dokud tekutina trochu nezhoustne.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
 | 
			
		||||
1. Přidáme petržel, sůl, pepř a promícháme.
 | 
			
		||||
1. Vypneme sporáka  odstavíme.
 | 
			
		||||
1. Do ricotty přilijeme zbylou lžíci smetany a zamícháme.
 | 
			
		||||
1. Scezené těstoviny přisypeme ke směsi na pánvi. Přidáme i ricottu a pořádně vše promícháme.
 | 
			
		||||
1. Pokud můžeme dát pánev do trouby, posypeme směs mozzarellou rovnou. POkud není pánev vhodná do trouby, tak směs přendáme do pekáčku a teprve poté posypeme mozzarellou.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut.
 | 
			
		||||
1. Podáváme teplé.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
- Rigatoni jsou krátké těstoviny s širokou dírou. Velmi podobné těstovině penne, jen nejsou na konci zkosené.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user