Rychlý irský chléb
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										33
									
								
								content/rychly-irsky-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/rychly-irsky-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Rychlý irský chléb"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-06-09
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["levné", "pečené", "pečivo", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "8"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "60"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "ApetitOnline"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Hladká mouka | 250 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Celozrnná mouka | 250 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Ovesné vločky drcené | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Jedlá soda | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Rozpuštěné máslo | 25 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Podmáslí | 500 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Připravíme si na linku plech a posypeme trochou hladké mouky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse si smícháme mouky, ovesné vločky, jedlou sodu a sůl.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přilijeme rozpuštěné máslo a kefír.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vařečkou mícháme, dokud těsto nezačne být hladké a lehce lepivé. Bud ho potřeba vytvarovat do oválu. Pokud se těsto bude lepit až příliš, přisypeme ještě trochu hladké mouky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme ho na pomoučněný plech a nařízneme kříž.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Plech s chlebem dáme do trouby a pečeme 30 minut. Musí být na poklep dutý. Pokud není, obrátíme spodkem nahoru a ještě chvíli dopečeme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po vyndání necháme chvíli vychladnout (ideálně na mřížce) a až poté krájíme.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user