Sardinková pomazánka
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										33
									
								
								content/sardinkova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/sardinkova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Sardinková pomazánka"
 | 
			
		||||
date = 2020-03-26
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pomazánky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "3"
 | 
			
		||||
time = "15"
 | 
			
		||||
source = "Maminčiny recepty"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Sardinky ve vlastní šťávě | 1 konzerva
 | 
			
		||||
Čerstvý smetanový sýr (viz. Tipy) | 1 kelímek
 | 
			
		||||
Jarní cibulka | 1 stonek
 | 
			
		||||
Kyselá naložená okurka | 1 kus
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Sardinky vyjmeme z plechovky a vložíme do misky. Pokud někomu vadí kostičky a páteř, v tuto chvíli je můžeme odstranit. Hodně se rozpadají, takže opatrně.
 | 
			
		||||
1. Přidáme sýr a rozmačkáme vidličkou.
 | 
			
		||||
1. Kyselou okurku najemno nastrouháme do misky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a vše promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. 
 | 
			
		||||
1. Podávat můžeme s pečivem a nakrájenou zeleninou.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Použila jsem čerstvý krémový sýr značky Prezident. Je však velmi podobný žervé nebo lučině, takže lze použít i tyto.
 | 
			
		||||
- Sardinky mohou být naložené i ve slunečnicovém oleji nebo slunečnicovém oleji a citronu.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user