Lososový tatarák
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										34
									
								
								content/lososovy-tatarak/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										34
									
								
								content/lososovy-tatarak/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,34 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Lososový tatarák"
 | 
			
		||||
date = 2020-03-14
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2"
 | 
			
		||||
time = "15"
 | 
			
		||||
source = "Lenka P."
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Losos čerstvý | 200 g
 | 
			
		||||
Jarní cibulka | 1 stonek
 | 
			
		||||
Sójová omáčka | dle chuti
 | 
			
		||||
Citronová šťáva | dle chuti
 | 
			
		||||
Sůl, pepř | dle chuti
 | 
			
		||||
(Toastový) chléb | 4 krajíce
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Lososa oddělíme od kůže, pokud nějakou má, a nakrájíme na malinké kousky. Pokud chcete, můžete i naškrábat maso, ale já osobně mám ráda, když je do čeho se zakousnout.
 | 
			
		||||
1. Jarní ciulku nakrájíme na velmi malé kousky a přidáme k lososu.
 | 
			
		||||
1. Dále postupujeme dle chuti - sůl, pepř, sójová omáčka, citronová šťáva, případně hořčice. S dochucením je to jako s avokádem - musíte přijít na správně poměry, aby vyšla najedov chuť.
 | 
			
		||||
1. Po dochucení necháme několik minut odležet. Mezitím si opečeme chléb na pánvi nebo v kontaktním grilu. Kdo má rád, může si opečený chléb potřít česnekem.
 | 
			
		||||
1. Na talířek můžeme přidat i směs listů salátu.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Pokud máte doma hořčično-koprový dip (z Ikey) přidejte k lososu 1 lžičku. Dodá tomu šmrnc.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user