Lososový tatarák
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										34
									
								
								content/lososovy-tatarak/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										34
									
								
								content/lososovy-tatarak/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,34 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Lososový tatarák"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-03-14
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["maso"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "2"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "15"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Lenka P."
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Losos čerstvý | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Jarní cibulka | 1 stonek
 | 
				
			||||||
 | 
					Sójová omáčka | dle chuti
 | 
				
			||||||
 | 
					Citronová šťáva | dle chuti
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl, pepř | dle chuti
 | 
				
			||||||
 | 
					(Toastový) chléb | 4 krajíce
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Lososa oddělíme od kůže, pokud nějakou má, a nakrájíme na malinké kousky. Pokud chcete, můžete i naškrábat maso, ale já osobně mám ráda, když je do čeho se zakousnout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Jarní ciulku nakrájíme na velmi malé kousky a přidáme k lososu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Dále postupujeme dle chuti - sůl, pepř, sójová omáčka, citronová šťáva, případně hořčice. S dochucením je to jako s avokádem - musíte přijít na správně poměry, aby vyšla najedov chuť.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po dochucení necháme několik minut odležet. Mezitím si opečeme chléb na pánvi nebo v kontaktním grilu. Kdo má rád, může si opečený chléb potřít česnekem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na talířek můžeme přidat i směs listů salátu.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud máte doma hořčično-koprový dip (z Ikey) přidejte k lososu 1 lžičku. Dodá tomu šmrnc.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user