Upraveny tagy
This commit is contained in:
@ -4,7 +4,7 @@ date = 2019-11-13
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["hlavní chod"]
|
||||
kategorie = ["zelenina"]
|
||||
tagy = ["omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
@ -28,8 +28,8 @@ Vinný ocet | dle chuti
|
||||
|
||||
1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Menší houby stačí přepůlit.
|
||||
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
|
||||
1. Ve 100 ml teplejší vody si rozpustíme bujon. Necháme vychladnout.
|
||||
1. Připravíme si 800 ml chladné vody.
|
||||
1. Ve 100 ml teplejší vody si rozpustíme bujon a necháme vychladnout.
|
||||
1. K bujonu dolijeme 800 ml chladné vody.
|
||||
1. V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme mouku a ihned promícháme metlou. Průběžně promícháváme a po chvilce už bude jížka vonět a zlátnout. Nesmí zhnědnout.
|
||||
1. V tuto chvíli po malých dávkách přilíváme vodu a pokaždé rychle zamícháme metlou. Když se voda spojí s jíškou, můžeme pokračovat v přilívání. Takto do jíšky postupně vmícháme jak bujonovou vodu, tak zbylých 800ml připravené chladné vody.
|
||||
1. Chvilku povaříme. Občas promícháme. Poté odstavíme stranou.
|
||||
|
Reference in New Issue
Block a user