Upraveny tagy

This commit is contained in:
2020-02-02 11:40:50 +01:00
parent fc1a7e3ce1
commit abe5b41d13
32 changed files with 55 additions and 51 deletions

View File

@ -4,7 +4,7 @@ date = 2019-11-13
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["hlavní chod"]
kategorie = ["zelenina"]
tagy = ["omáčka", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
@ -28,8 +28,8 @@ Vinný ocet | dle chuti
1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Menší houby stačí přepůlit.
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
1. Ve 100 ml teplejší vody si rozpustíme bujon. Necháme vychladnout.
1. Připravíme si 800 ml chladné vody.
1. Ve 100 ml teplejší vody si rozpustíme bujon a necháme vychladnout.
1. K bujonu dolijeme 800 ml chladné vody.
1. V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme mouku a ihned promícháme metlou. Průběžně promícháváme a po chvilce už bude jížka vonět a zlátnout. Nesmí zhnědnout.
1. V tuto chvíli po malých dávkách přilíváme vodu a pokaždé rychle zamícháme metlou. Když se voda spojí s jíškou, můžeme pokračovat v přilívání. Takto do jíšky postupně vmícháme jak bujonovou vodu, tak zbylých 800ml připravené chladné vody.
1. Chvilku povaříme. Občas promícháme. Poté odstavíme stranou.