Domácí majonéza
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										32
									
								
								content/domaci-majoneza/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										32
									
								
								content/domaci-majoneza/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,32 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Domácí majonéza"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-04-30
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "1"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "10"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = ""
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Žloutky | 2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Olej | 250 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Dijonská hořčice | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Citronová šťáva | z 1/2 citronu
 | 
				
			||||||
 | 
					Cukr | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 větší špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř mletý | 1 špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Francouzská hořčice | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Vinný ocet | pár kapek
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do vysoké nádoby dáme žloutky, dijonská hořčice a olej.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ponorným mixérem, který ponoříme až na dno, začneme mixovat. Nejprve jen několik sekund u dna a potom začneme kroužit mixérem v nádobě.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do několika dalších sekund se vytvoří bílá tužší hmota. Pak už stačí jen párkrát promíchat vrchní část, která se často moc dobře nepromíchá se zbytkem majolky (vyndaváme a zandaváme mixér).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přendáme majonézu do misky, kde ji dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, francouzskou hořčicí a velmi opatrně vinným octem. Dle chuti můžeme ocukrovat. Vše promícháváme a ochutnáváme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Když majonéza chutná podle představ, máme hotovo. Přendáme do sklenice a udržujeme v lednici.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user