Rychlý chléb bez droždí
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										37
									
								
								content/rychly-chleb-bez-drozdi/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										37
									
								
								content/rychly-chleb-bez-drozdi/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,37 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Rychlý chléb bez droždí"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2021-01-11
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["pečivo"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "1 bochník"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "60"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Cuketka.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Hladká mouka | 300 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Celozrnná mouka | 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Kefír (viz. tipy) | 400 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Jedlá soda | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Kmín mletý | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předehřejeme na 220°C.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Připravíme si plech s pečícím papírem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse smícháme mouky, sůl, jedlá sola a kmín.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme tekutinu a vymícháme těsto - stačí krátce, aby se ingredience spojili.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Z těsta vytvoříme bochník, položíme ho na připravený plech a lehce splácneme (cca 3-4 cm na výšku).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nožem nařízneme kříž (cca 1 cm do hloubky).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vložíme do trouby na 20 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Potom troubu ztlumíme na 190°C a dopečeme dalších 20 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout aspoň 15 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud nemáme zrovna kefír můžeme tam dát jakýkoli zakysaný mléčný výrobek - acido, zákys nebo jogurt (půl na půl s mlékem).
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user