Rychlý chléb bez droždí
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										37
									
								
								content/rychly-chleb-bez-drozdi/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										37
									
								
								content/rychly-chleb-bez-drozdi/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,37 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Rychlý chléb bez droždí"
 | 
			
		||||
date = 2021-01-11
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "1 bochník"
 | 
			
		||||
time = "60"
 | 
			
		||||
source = "Cuketka.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 300 g
 | 
			
		||||
Celozrnná mouka | 150 g
 | 
			
		||||
Kefír (viz. tipy) | 400 g
 | 
			
		||||
Sůl | 1 lžička
 | 
			
		||||
Jedlá soda | 1 lžička
 | 
			
		||||
Kmín mletý | 1 lžička
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 220°C.
 | 
			
		||||
1. Připravíme si plech s pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. V míse smícháme mouky, sůl, jedlá sola a kmín.
 | 
			
		||||
1. Přidáme tekutinu a vymícháme těsto - stačí krátce, aby se ingredience spojili.
 | 
			
		||||
1. Z těsta vytvoříme bochník, položíme ho na připravený plech a lehce splácneme (cca 3-4 cm na výšku).
 | 
			
		||||
1. Nožem nařízneme kříž (cca 1 cm do hloubky).
 | 
			
		||||
1. Vložíme do trouby na 20 minut.
 | 
			
		||||
1. Potom troubu ztlumíme na 190°C a dopečeme dalších 20 minut.
 | 
			
		||||
1. Chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout aspoň 15 minut.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Pokud nemáme zrovna kefír můžeme tam dát jakýkoli zakysaný mléčný výrobek - acido, zákys nebo jogurt (půl na půl s mlékem).
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user