Linecké s uherákem
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										39
									
								
								content/linecke-s-uherakem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										39
									
								
								content/linecke-s-uherakem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,39 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Linecké s uherákem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-12-10
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["ostatní"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["pečené", "snadné", "vegetarian", "Vánoce"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "cca 50 kousků"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "100"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Fresh iPrima"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Studené máslo | 165 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Mouka | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Žloutek | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Smetana ke šlehání | 3 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Uherský salám | 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Z másla, mouky, žloutku, smetany a soli vypracujeme těsto.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme minimálně na hodinu do lednice (může tam zůstat i přes noc).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Připravíme so dva plechy vyložené pečícím papírem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Těsto rozválíme na 3mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Ze všech koleček ještě polovině vykrojíme malé kolečko ve středu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vajíčko rozšleháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Plné kolečko potřeme vajíčkem, položíme na něj kolečko uheráku. Kolečko se středem potřeme z vnitřní strany vajíčkem, přilepíme k uheráku a vrchní část také potřeme vajíčkem. Položíme na plech.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Takto postupujeme se všemi kousky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Plechy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 16 minut. Nesmí tam zůstat déle, jinak zhnědnou a sýr bude nahořklý.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V polovině pečení plechy prohodíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud tvoříme toto těsto, tak můžeme udělat dvojitou dávku a rovnou vytvořit i Parmezánové rohlíčky. Po vyndání z ledničky těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné části zapracujeme parmezán a tvoříme rohlíčky z druhé části vykrajujeme linecká kolečka.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user