Nadýchaný chléb
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										36
									
								
								content/nadychany-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/nadychany-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Nadýchaný chléb"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-01-20
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["slané pečivo"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetariánské", "hrníčkové"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "8-10"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "150"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Čarujeme.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Vlažná voda | 1,5 hrnku
 | 
				
			||||||
 | 
					Sušené droždí | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Cukr krystal | 1/8 hrnku
 | 
				
			||||||
 | 
					Rozpuštěné máslo | 1 vrchovatá lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1/2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Hladká mouka | 3 - 4 hrnky
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ve vodě rozmícháme droždí a cukr. Takto necháme 10 minut odpočívat.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vmícháme máslo, sůl a postupně vsypáváme prosátou mouku. Vždy novou várku až po chvíli, kdy se předchozí spojila s těstem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Takto vymícháme hladké lehce lepivé těsto. Přikryjeme a necháme v teple kynout aspoň hodinu. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Větší srnčí hřbet (nebo dva menší) si vymažeme máslem a vyklopíme do něj těsto.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím špejle - pokud se na ni nelepí těsto, je chléb hotový.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Necháme vychladnout a poté krájíme na plátky.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud někdo nemá rád příliš sladký chléb, stačí tam cukru dát polovinu či ještě méně. Ale je tam potřeba aspoň trochu, aby podpořilo činnost droždí.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user