Medovo-hořčičné kapustičky
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										36
									
								
								content/medovo-horcicne-kapusticky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/medovo-horcicne-kapusticky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Medovo-hořčičné kapustičky"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-02-17
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "25"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Růžičková kapusta | 500 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Cibule | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl |
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř |
 | 
				
			||||||
 | 
					Chilli | 1 špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Muškátový oříšek | 1 špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Med | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Kvalitní hořčice | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Kapustičky očistíme od ošklivých listů, ukrojíme okoralé stonky a rozpůlíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Máslo rozehřejeme  na pánvi a zpěníme na něm cibuli.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme kapustičky, koření, med a hořčici
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Promícháme a necháme přiklopené dusit do měkka. Ne však déle než 10 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vhodné jako příloha k masu (4 porce) nebo jako hlavní chod například s pečenými bramborami (2 porce).
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Hořčice může být hrubozrnná, francouzská či dijon. Nebo jejich kombinace. Záleží na chuti kuchaře.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user