Negroni, zapečená ricotta
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										32
									
								
								content/negroni/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										32
									
								
								content/negroni/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,32 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Negroni"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2022-04-30
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["nápoje"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["alkohol", "bezlaktózové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "1"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "5"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = ""
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Led | 3-5 kostek
 | 
				
			||||||
 | 
					Gin, suchý | 60 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Campari | 60 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Cinzano rosso (čsladký vermnut) | 60 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Pomeranč na ozdobu | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do nízké široké sklenice vložíme několik kostek ledu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do shakeru vlijeme gin, campari a cinzano, zavřeme a protřepeme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nalijeme na připravený led.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ozdobíme plátkem pomeranče nebo spirálkou z pomerančové kůry.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Také je možné všechny alkoholy nalít na led rovnou a zamíchat ve sklenicče.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										45
									
								
								content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										45
									
								
								content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,45 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Zapečená ricotta s rajčaty"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2022-01-20
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["zelenina"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "40"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Apetit Online.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 25 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Parmezán, strouhaný | 50 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Cherry rajčata | 300 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Česnek | 1 stroužek
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Ricotta | 500 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 6 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Zakysaná smetana | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Tymián | 2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180°C. Troubu bez horkovzduchu na 200°C.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zapékací formu (cca 36x24 cm) vymažeme máslem a vysypeme parmezánem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Připravíme si pečící plech (klidně menší) a vyložíme pečícím papírem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rajčátka překrájíme na poloviny a přesuneme do střední mísy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Česnek rozdrtíme plochou nože a pokrájíme na velmi malé kostičky. Přidáme k rajčátkům.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přilijeme olej, osolíme, opepříme, promícháme a přesypeme na připravený pečící plech.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Plech dáme do trouby na 15 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si vyšleháme ricottu s vejci. 
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přisypeme 1 lžičku tymiánu, osolíme a opepříme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Směs vlijeme do vymazané formy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Hotová rajčátka přendáme na směs. Troubu nevypínáme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Posypeme zbylou lžičkou tymiánu a vložíme do trouby.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pečeme 20-25 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Servírovat můžeme teplé, například se salátkem, nebo i studené.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user