Pečené kapustové karbanátky
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										44
									
								
								content/pecene-kapustove-karbanatky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										44
									
								
								content/pecene-kapustove-karbanatky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,44 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Pečené kapustové karbanátky"
 | 
			
		||||
date = 2020-04-02
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["zelenina"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "60"
 | 
			
		||||
source = "Kuchařka Levně a chutně"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Kapusta | 400 g
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Máslo | 1 vrchovatá lžíce
 | 
			
		||||
Houska | 2 ks
 | 
			
		||||
Mléko | 50-100 ml
 | 
			
		||||
Anglická slanina | 100 g
 | 
			
		||||
Vejce | 2 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 1 stroužek
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
Strouhanka | 100 g
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Kapustu očistíme, rozebereme na kousky a vložíme do vroucí vody změknout. Bude to trvat cca 10 minut.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli na drobné kostičky. Česnek oloupeme.
 | 
			
		||||
1. Na menší pánvi rozpustíme máslo a přisypeme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté stáhneme z plotny.
 | 
			
		||||
1. Housky si nakrájíme na kostičky, vložíme do menší misky a zalijeme mlékem. Mléko přiléváme postupně, protože nám bude stačit, když se housky nasáknou, nemusí v mléku plavat. Takže trochu mléka a promícháme, zase mléko a promícháme.
 | 
			
		||||
1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do misky.
 | 
			
		||||
1. Ke slanině přidáme vychladlou cibuli, a vyždímané housky. Dále vejce, sůl, pepř, prolisovaným česnekem a promícháme.
 | 
			
		||||
1. V tuto chvíli by mohla být kapusta změklá, takže ji scedíme, propláchneme studenou vodou a zbavíme co nejvíce vody.
 | 
			
		||||
1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Přidáme ji ke směsi do misky a promícháme. Dle potřeby přidáváme po troše strouhanky a mícháme. Směs musí mít takovou strukturu, aby se z ní daly tvarovat placičky. Ty tvarujeme navlhčenýma rukama.
 | 
			
		||||
1. Vytvarovanou placičku obalíme ve strouhance a pokládáme na plech. Z obou stran postříkáme olejem ve spreji (nebo potřeme trochou oleje pomocí peroutky) a vložíme do trouby na 20-30 minut. V polovině pečení otočíme.
 | 
			
		||||
1. Podávat můžeme s vařeným bramborem či bramborovou kaší a jednoduchým zeleninovým salátkem nebo domacími naloženými okurkami.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Karbanátky můžeme i smažit na oleji. Před obalením ve strouhance karbanátek ještě obalíme v rozšlehaném vejci, poté ve strouhance a dáme dozlatova smažit do rozpáleného oleje. Přebytečný tuk odsajeme obrouskem.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user