Oprava postupu v receptu
This commit is contained in:
		@@ -18,8 +18,8 @@ Ingredience ||
 | 
				
			|||||||
Olivový olej | 4 lžíce
 | 
					Olivový olej | 4 lžíce
 | 
				
			||||||
Cibule | 1 ks
 | 
					Cibule | 1 ks
 | 
				
			||||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
					Česnek | 2 stroužky
 | 
				
			||||||
Arborio rýže | 1 hrnek
 | 
					Arborio rýže | 300 g
 | 
				
			||||||
Bílé suché víno | 1/2 hrnku
 | 
					Bílé suché víno | 10 ml
 | 
				
			||||||
Vývar | 750 ml
 | 
					Vývar | 750 ml
 | 
				
			||||||
Máslo | 1 lžíce
 | 
					Máslo | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
Nastrouhaný parmezán | 100 g
 | 
					Nastrouhaný parmezán | 100 g
 | 
				
			||||||
@@ -33,15 +33,17 @@ Sůl |
 | 
				
			|||||||
Pepř |
 | 
					Pepř |
 | 
				
			||||||
Olivový olej |
 | 
					Olivový olej |
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
 | 
				
			||||||
1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět.
 | 
					1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět.
 | 
				
			||||||
1. Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední".
 | 
					1. Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední".
 | 
				
			||||||
1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno, zamícháme a necháme vsáknout do rýže.
 | 
					1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno a mícháme. Víno se za chvíli vsákne do rýže.
 | 
				
			||||||
1. Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut.
 | 
					1. Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut.
 | 
				
			||||||
1. Pokud je rýže měkká a vývar vsáknutý, odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout.
 | 
					1. V tuto chvíli je potřeba rýži ochutnat. Měla by být na skus. Pokud je tvrdší, přilijeme ještě trochu vody a necháme opět vsáknout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Hotovou rýži odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout.
 | 
				
			||||||
1. Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
 | 
					1. Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
 | 
				
			||||||
1. Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje.
 | 
					1. Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje.
 | 
				
			||||||
1. Servírujeme rizoto společně se salátkem.
 | 
					1. Na mělký talíř navrstvíme kopeček rizota a ozdobíme ho salátkem.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
### Tipy
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
- Rýži nepromýváme, abychom zabránili uvolňování škrobu a rýže se tím hezky slepila.
 | 
					- Rýže pro italská rizota se nepromývá. Díky tomu si v sobě zachová škrob a bude více lepit.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user