Pomazánka obatzda
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										36
									
								
								content/pomazanka-obatzda/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/pomazanka-obatzda/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Pomazánka Obatzda"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-12-10
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["pomazánky"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["alkohol", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "15"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "KuchařkaProDceru.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Bílý plísňový sýr | 250 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 70 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Lučina / Žervé | 60 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Mletá sladká paprika | 1/2 - 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Pivo | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Plísňový sýr nakrájíme na velmi malé kousky (kdo chce, může odříznout venkovní části sýru).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V misce si vidličkou rozmačkáme máslo s lučinou, mletou paprikou a solí.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ke směsi přidáme pokrájenýá sýr.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vidličkou rozmícháme a zároveň se snažíme sýr co nejvíce rozmačkat.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Směs je hodně tuhá a na konci přilijeme piva tolik, dle požadované hustoty pomazánky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. K pomazánce můžeme podávat například preclíky, čerstvé rohlíky nebo i chléb.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pomazánku můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo i tenkými kolečky červené cibulky.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Namísto piva lze pomazánku naředit mlékem.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user